naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ouderenweek: bezoek ons op de markt

  Ouderen op de markt wo 14 nov
  De Ouderenweek (19-25 november) heeft als thema ‘Ouderen als actieve schakel in de buurt’. Op dinsdag 20 november staan het Fazantenhof en de dienst Ouderen op de markt om de activiteiten met en voor ouderen bekender te maken.
 • Vuurwerk enkel toegelaten op oudejaar

  Vuurwerk ma 12 nov
  Vuurwerk afsteken is in Lochristi enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u. Wil je op andere tijdstippen vuurwerk afsteken, dan moet je ons hiervoor minstens één maand vooraf de toelating vragen. Wensballonnen zijn altijd verboden.
 • Voorleesweek in de bib

  Knuffelslaapfeest vr 9 nov
  Tijdens de Voorleesweek van 17 tot 25 november hebben we extra aandacht voor de allerkleinsten: ook aan baby's en peuters kan je immers al voorlezen. Maar geen nood: de Voorleesweek blijft een voorleesfeest voor jong én oud.
 • De Spaanse Schaar

  De Spaanse schaar wo 7 nov
  Sinterklaas is in het land en hij brengt op zaterdag 1 december een bezoek aan Lochristi. Kom en beleef samen met Sint en Piet een grappige, muzikale en interactieve show. Na de voorstelling kan je de Sint ontmoeten en jouw brief of tekening afgeven.
 • Kerstsportkampen

  Kerstsportkampen ma 5 nov
  Tijdens de kerstvakantie (van woensdag 26 december t.e.m. vrijdag 28 december) organiseert de sportraad/sportdienst een 3-daagse voor jong en iets ouder. Bovendien hebben we ook voor de kinderen van het 6de lj. én de 12-plussers opnieuw een dagactiviteit in petto!
 • Zeveneken krijgt zeven nieuwe eiken

  n70 zeveneken wo 31 okt
  De zeven oude eiken in het centrum van Zeveneken zullen worden gerooid voor de herinrichting van de N70. Na grondig onderzoek bleek dat ze die ingrijpende werken niet allemaal zouden overleven. De oude eiken worden vervangen door zeven nieuwe, inheemse eiken.
 • Hakhoutbeheer op bermen langs E17

  houthakbeheer di 30 okt
  Tussen 1 november 2018 en 15 maart 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs verschillende gewest- en snelwegen. In onze gemeente worden bomen en struiken langs de E17 gesnoeid. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur.
 • Laat griep deze winter in de kou staan!

  griepvaccin wo 24 okt
  Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren.
 • Cultuurdienst gaat digitaal!

  Bestel online je cultuurtickets wo 3 okt
  Wil je graag inschrijven voor een bepaalde voorstelling van de Cultuurdienst? Vanaf nu kan dit via Recreatex, een online ticketsysteem. We geven je alvast enkele tips...
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Herbeleef de Baloise Belgium Tour met fotoalbum én aftermovie!

  Baloise Belgium Tour 2018 do 31 mei
  Op donderdag 24 mei ging de tweede dit van de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour van start in Lochristi, met toppers als Jelle Vanendert, Jens Keukeleire, André Greipel en Bryan Coquard. Herbeleef deze wielerhoogdag met ons fotoalbum én aftermovie!
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Fietspad Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat vr 29 dec
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken zijn gepland voor het voorjaar 2019.
 • Uitbreiding Dienst 112 Lochristi

  Dienst 112 Lochristi vr 29 dec
  We breiden het gebouw van de ambulancedienst in de Koning-Albertlaan uit met een extra unit en dubbele garage. De werken zijn gepland voor eind 2018.
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  We willen een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-20 Van 20