naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Crea-ateliers zoeken…

  gezocht do 20 sep
  Enthousiaste begeleiders/-sters voor onze ateliers op woensdag en/of zaterdag!
 • Extra onderzoek bomen Zeveneken

  n70 zeveneken wo 19 sep
  In 2019 wordt de N70 in Zeveneken volledig heraangelegd. Die werken kunnen een impact hebben op de oude bomen, die het beeld van het dorpscentrum bepalen. Daarom laten we nu een derde boomonderzoek uitvoeren naar hun overlevingskansen.
 • Registreer je als orgaandonor!

  orgaandonor wo 19 sep
  Op zondag is het gemeentehuis uitzonderlijk open van 10u tot 12u. Je kan je dan gratis en makkelijk registreren als orgaandonor en zo levens redden.
 • Transmigranten langs snelwegparking Kalken/Beervelde

  iStock.com_monticelllo vr 14 sep
  De gemeentes Lochristi en Laarne en hun politiezones hebben te maken met een stijgend aantal meldingen van transmigranten in de buurt van de snelwegparking Kalken/Beervelde langs de E17. De burgemeesters vragen aan de bevoegde overheden om dringend meer ontradende maatregelen te treffen.
 • Vlaamse Isolatiedag met ook een werf in Lochrist

  Vlaamse Isolatiedag vr 14 sep
  80% van de Vlaamse huizen hebben een geïsoleerd dak maar amper de helft heeft al geïsoleerde muren. Terwijl ook daar heel wat energieverlies is. Wil je ook niet achterop blijven en kiezen voor duurzame muurisolatie? Kom dan naar de Vlaamse Isolatiedag op zaterdag 22 september.
 • Asfalteringswerken Smalle Heerweg en Hoekskensstraat

  smalle heerweg vr 14 sep
  Van 20 tot ten laatste 28 september voeren we asfalteringswerken uit in de Smalle Heerweg en op twee plaatsen in de Hoekskensstraat. In de Smalle Heerweg is er enkel verkeer mogelijk van Gent naar Lochristi. In de Hoekskensstraat sluiten we beide werfzones af voor alle verkeer.
 • Fietspaden Pauwstraat: kruispunt met Poelinkstraat vier weken afgesloten

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 13 sep
  We leggen nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Van 17 september t.e.m. 12 oktober is het kruispunt met de Poelinkstraat afgesloten. Ook het stuk tussen Poelinkstraat en Beerveldse Baan blijft afgesloten tot het einde van de werken.
 • Vacature: jobstudent jeugddienst

  vacature jeugd do 6 sep
  Onze jeugddienst zoekt een jobstudent-administratief medewerker (8u/week) van oktober t.e.m. januari. Je kan solliciteren t.e.m. dinsdag 25 september.
 • Eerste steen Uyttenhove

  eerste steen uyttenhove wo 5 sep
  Op woensdag 5 september legden we de eerste steen van het nieuwe Uyttenhove. Het multifunctioneel ontmoetingscentrum zal bestaan uit o.a. een polyvalente sporthal en een feest- en cultuurzaal. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Verdere versoepeling maatregelen ziekte van Newcastle bij pluimvee

  kip di 4 sep
  Hobbykwekers mogen met hun pluimvee opnieuw deelnemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Maar ze moeten daarvoor wel een aantal strikte voorwaarden naleven.
 • Landbouwschade door droogte: pv's schattingscommissie

  droogte ma 27 aug
  Vanaf 3 september kunnen landbouwers die aangifte deden van schade door de aanhoudende droogte, hun proces-verbaal van de schattingscommissie komen afhalen. De droogte in 2018 is momenteel nog niet officieel erkend als ramp.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Herbeleef de Baloise Belgium Tour met fotoalbum én aftermovie!

  Baloise Belgium Tour 2018 do 31 mei
  Op donderdag 24 mei ging de tweede dit van de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour van start in Lochristi, met toppers als Jelle Vanendert, Jens Keukeleire, André Greipel en Bryan Coquard. Herbeleef deze wielerhoogdag met ons fotoalbum én aftermovie!
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Renovatie en uitbreiding BKO Lobos

  bko lobs vr 2 feb
  Van 26 februari tot 28 september verbouwen we Stekelbees Lobos in de Boskapellaan. Tijdens de werken blijft de buitenschoolse kinderopvang open.
 • Fietspad Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat vr 29 dec
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken zijn gepland voor het voorjaar 2019.
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  We willen een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2018 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-22 Van 22