naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Overlegcomité beslist winterpakket met onmiddellijke ingang

  corona vr 26 nov
  Het Overlegcomité stelde vandaag vast dat de coronasituatie in ons land snel verslechtert met overbelasting van het zorgsysteem, uitval van zorgpersoneel en uitstel van patiëntenzorg. Daarom voert het Overlegcomité een nieuw winterpakket in met maatregelen die het aantal contacten moet beperken.
 • Gemeentehuis kleurt oranje voor campagne Say No To Violence Against Women

  Gemeentehuis do 25 nov
  Van 25 november tot 10 december wordt het gemeentehuis oranje verlicht voor de campagne Say No To Violence Against Women.
 • Vier weken geen fuiven om de zorg te ontlasten

  fuifverbod wo 24 nov
  Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter besliste gisteren om de komende vier weken fuiven te verbieden die niet professioneel omkaderd zijn. Hiermee wil de gouverneur bijkomende coronabesmettingen voorkomen om op die manier de Oost-Vlaamse zorgsector te ontlasten.
 • Vaccinatiecentrum blijft open tot eind april 2022

  Vaccinatieteams di 23 nov
  Het vaccinatiecentrum van Wachtebeke blijft ook na Kerstmis open. Op die manier kunnen we verder vaccineren zonder onderbreking.
 • Nieuwe coronamaatregelen vanaf 20/11

  Samen de winter door vr 19 nov
  Vanaf zaterdag 20 november gelden nieuwe coronamaatregelen. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Dit is nodig omdat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op intensieve zorg de voorbije 2 weken bijna verdubbeld is.
 • Volg de gemeente- en OCMW-raad van 29 november via livestream

  vr 19 nov
  Op maandag 29 november om 20u komt de gemeente- en OCMW-raad samen via Teams. Door de stijgende coronabesmettingen is een openbare zitting met publiek helaas niet mogelijk.
 • Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

  werkgebied do 18 nov
  In 2021-2024 krijgt de N70 een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi. Momenteel worden nutswerken uitgevoerd. Daarna volgen de riolerings- en wegenwerken.
 • Ophokplicht voor pluimvee en vogels

  Kippen wo 17 nov
  Sinds 15 november moeten alle houders van pluimvee en vogels voorzorgsmaatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de vogelgriep.
 • Opleiding gemachtigd opzichter

  zo 31 okt
  Ben je een verantwoordelijke van een vereniging en wil je je leden veilig begeleiden op de openbare weg? Volg dan de opleiding tot gemachtigd opzichter op dinsdag 7 december.
 • Covid Safe Ticket verplicht in horeca en fitness vanaf 1/11

  CST vr 29 okt
  Vanaf 1 november heb je een Covid Safe Ticket (CST) of coronapas nodig alle horecazaken en fitnesscentra in ons land. Ook in het restaurant en de bar 't Fazantenhof heb je de pas nodig. Wat is dat een Covid Safe Ticket en hoe kan je er een krijgen? We leggen het allemaal uit.
 • Mondmasker opnieuw verplicht in gemeentelijke gebouwen

  mondmasker verplicht vr 29 okt
  Het dragen van een mondmasker in de gemeentelijke gebouwen is opnieuw verplicht. Vanaf 1 november zetten het gemeentehuis en het Sociaal Huis de deuren opnieuw open voor het publiek tijdens de openingsuren. Je kan er dus het openbaar toilet gebruiken. Heb je een vraag? Maak dan een afspraak.
 • 65+? Haal jouw gele doos af vanaf 2 november

  gele doos vr 29 okt
  Vanaf dinsdag 2 november kan je als 65-plussers een gele doos afhalen in ’t Fazantenhof of bij je apotheker met je uitnodigingsbrief. Die gaat deze week de post op.
 • Gemeente maakte geen fout door schattingscommissie landbouwschade niet samen te roepen

  ma 25 okt
  Begin deze maand doken berichten in de pers en sociale media op dat landbouwers schadevergoeding voor de ernstige droogte in 2020 mislopen doordat het gemeentebestuur geen schattingscommissie oprichtte. Deze zijn echter onjuist.
 • Hoe maak ik online een afspraak bij de diensten burgerzaken en bevolking?

  di 19 okt
  Je kan zelf je afspraak maken bij de diensten burgerzaken en bevolking. In deze video vertellen we je graag hoe je dat doet. Tot binnenkort!
 • Vaccinatiecentrum in Wachtebeke blijft open

  Vaccinatiecentrum Puyenbroeck ma 11 okt
  Recent besliste de Vlaamse overheid om aan alle 65-plussers een herhalingsvaccin toe te dienen. Daarom zal het vaccinatiecentrum langer open blijven.
 • Naai- en strijkatelier

  strijken vr 1 okt
  In het naai- en strijkatelier kan je terecht voor het strijken van reeds gewassen kledingstukken en linnen en voor gewone herstellingen aan kledij.
 • Het Covid safe ticket

  Covid safe ticket ma 16 aug
  Wie naar een evenement gaat, informeert zich best goed over het coronacertificaat dat soms als toegangsvoorwaarde dient. Dit wordt ook wel ‘het Covid safe ticket’ genoemd.
 • Geen vervuilde grond in Wonderwoud

  Wonderwoud zo 6 jun
  Deze week doken geruchten op dat er verontreinigde grond van de werken aan de Oosterweelverbinding naar het Wonderwoud in Lochristi zou afgevoerd worden. We drongen een tijd geleden al aan bij de Vlaamse Waterweg, de bevoegde instantie, om geen verontreinigde gronden in het Wonderwoud te deponeren.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 31 mei
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken. De werken lopen ondertussen voor op schema zodat de vernieuwde N70 al eind 2021 klaar kan zijn in plaats van voorjaar 2022.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2024 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
1-20 Van 20