naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Vacature: voltijds werkman (m/v)

  di 11 aug
  We zijn op zoek naar een voltijds werkman (m/v) voor een startbaanovereenkomst van bepaalde duur.
 • Vacature: deeltijds recyclageparkwachter voor vervangingscontract

  di 11 aug
  Voor het recyclagepark zijn we op zoek naar een deeltijds (26,25/38) recyclageparkwachter (m/v) op D-niveau (D1-D3) voor een vervangingscontract.
 • Winkelen? Dat doen we alleen

  Winkelen_corona do 6 aug
  Winkelen doen we sinds 29 juli opnieuw alleen. Helaas moest de politie de voorbije dagen enkele keren tussenkomen in winkels omdat klanten weigerden alleen te winkelen. We roepen alle Lochristinaren dan ook op om alleen te gaan winkelen en zet maximaal in op sensibilisering van de handelszaken.
 • Vragen over Corona?

  virus di 28 jul
  De nationale veiligheidsraad nam gisteren extra maatregelen. Heb je vragen over een van deze maatregelen? Stuur een mail naar info@lochristi.be of raadpleeg www.info-coronavirus.be/nl.
 • Volksgezondheid primeert: tijdelijk geen evenementen in Lochristi

  corona vr 24 jul
  Het college van burgemeester en schepenen heeft vandaag in een extra zitting beslist om geen vergunningen meer te verlenen aan in- en externe evenementen. Ook kermissen zullen niet doorgaan. Dit ten minste tot 31 oktober. Reeds toegestane evenementen zullen opnieuw geëvalueerd worden.
 • Draag je mondmasker bij een bezoek aan gemeentelijke diensten

  coronavirus-5293564_1920 di 14 jul
  Het Coronavirus sluimert nog steeds in onze contreien. Om jou en onszelf zoveel mogelijk te beschermen, dragen we vanaf dinsdag 14 juli met zijn allen een neus- en mondbescherming in de gemeentelijke diensten.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Werken Kapelleken, School- en Dorpsstraat za 11 jul
  Sinds vrijdagnamiddag 10 juni is het kruispunt van de Dorpsstraat en de Koning Albertlaan weer open voor verkeer. Hiermee is de eerste fase in de wegen-en rioleringswerken in Kapelleken, School- en Dorpsstraat, die startte op 3 februari, afgerond.
 • Beperkte aanvoer van asbest op recyclagepark vanaf 17 juli

  RP Lochristi do 9 jul
  Vanaf vrijdag 17 juli kan je op het recyclagepark opnieuw terecht met asbest. Dit kan enkel op bepaalde tijdstippen en een afspraak maken, is net zoals voor een gewoon recyclageparkbezoek, ook de regel.
 • Lees nu al het zomernummer van ons infomagazine

  zommernummer infomagazine Lochristi di 30 jun
  Vanaf morgen valt het zomernummer van ons gemeentelijk infoblad bij jou in de bus. Je kan dit nummer nu al digitaal lezen.
 • Recyclagepark op afspraak tot eind september

  Naar IDM kan alleen op afspraak! vr 26 jun
  IDM verlengt het systeem van bezoek op afspraak aan het recyclagepark. Wil je naar het recyclagepark? Maak dan online vooraf een afspraak. Want alleen als je jouw bevestiging van afspraak kan voorleggen, krijg je toegang op het recyclagepark.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken vr 19 jun
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Help, een wesp!

  wesp vr 5 jun
   Hier en daar zie je al wespen rondvliegen, maar pas in augustus gaan ze op zoek naar extra zoetstoffen en worden ze agressiever. Wespen hebben hun reputatie niet mee, maar wist je dat ze erg nuttig zijn?
 • Eco-tuin je mee?

  eco-tuin vr 5 jun
  10% van de Vlaamse grond bestaat uit private tuinen. Deze zijn dus in een dichtbebouwde regio van groot belang voor de biodiversiteit. Met onze jaarlijkse wedstrijd ‘Eco-Tuinen’ willen we de inwoners van Lochristi aanmoedigen om hun tuin natuurvriendelijker in te richten.
 • Zomerregime afvalophalingen

  idm do 4 jun
  Deze week werd het zomerregime ingevoerd voor de IDM-ophalingen aan huis.
 • Aangepast juridisch advies tijdens coronacrisis

  juridisch advies di 2 jun
  Omwille van corona zal er tot het einde van de zomer geen zitdag meer zijn voor juridisch advies in het Sociaal Huis.
 • Werken in de Heistraat

  vr 13 mrt
  Lochristi zal de Heistraat dit najaar (timing onder voorbehoud) grondig renoveren. Er komt een volledig nieuw wegdek en er worden 2 verkeersplateaus aangelegd. De Heistraat zal ook een zone 30 worden.
 • Pendelbus Zeveneken - Lochristi tijdelijk afgeschaft

  Pendelbus do 5 mrt
  Op vrijdag 13 maart vinden de voorlopig laatste ritten van de pendelbus tussen Zeveneken en Lochristi plaats. De bussen van De Lijn kunnen dan namelijk hun gewone traject opnieuw volgen.
 • Heraanleg N449 in Wachtebeke - nutswerken

  Fasering werken ma 3 feb
  Maandag 17 februari starten de voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de N449 in de dorpskern van Wachtebeke. Er komen nieuwe fietspaden en daarnaast worden ook rioleringswerken uitgevoerd.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
1-20 Van 20