naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kruispunt Bosdreef-N70 weekje afgesloten

  bosdreef-n70-verzakking vr 24 mei
  Van 17 t.e.m. 21 juni is de Bosdreef ter hoogte van het kruispunt met de N70 (Dorp-Oost) afgesloten voor asfalteringswerken. Automobilisten die vanop de N70 de Bosdreef willen inrijden, volgen een omleiding.
 • Nieuw logo Lochristi

  nieuw logo (c) Jasmien Mees do 23 mei
  Gemeente en OCMW varen sinds 1 januari onder één vlag. Daarom was het tijd voor een fris, modern én gezamenlijk logo.
 • Niet goed te been en op zoek naar vervoer?

  Gepast vervoer nodig? wo 22 mei
  Kan je zelf niet (meer) met de wagen rijden? Hieronder vind je een overzicht van de vervoerdiensten van het Sociaal Huis en de gemeente.
 • Iedereen kan (mee) fietsen

  Iedereen kan meefietsen ma 20 mei
  Fervente fietsers weten het al langer: de wind in je gezicht voelen terwijl je fietst, geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Moet je door lichamelijke klachten je stalen ros noodgedwongen aan de kant laten staan? Dan heeft het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof dé oplossing!
 • Stemmen voor sierlijkste klas!

  Los 4 Kids: kies de sierlijkste klas! vr 17 mei
  De Lootse klassen van het vijfde leerjaar maken fleurige kunstwerken tijdens de projectweek LoS for kids in het sierteeltmuseum (13 tot 24 mei). Kom hun werken bewonderen op 25 en 26 mei en bepaal mee wie de sierlijkste klas van Lochristi wordt!
 • Een uitstekend slot is niet altijd... uitstekend

  Een goed slot? do 16 mei
  Bijna 40% alle woninginbraken gebeurt via de zij-of achterdeur. Bescherm je woning dus met een goed en veilig slot.
 • Sporten in de Lootse natuur

  Fitpoint Lochristi wo 15 mei
  Zeg nu zelf: wat is er fijner dan sporten in de vrije natuur? Als je er graag op uit trekt om te joggen, mountainbiken, outdoor fitnessen, dan kom je ook in Lochristi aan je trekken!
 • Bewegen: er is altijd wel iets dat je kan doen!

  Bewegen op verwijzing - Ina Creten ma 13 mei
  Dat we met z’n allen veel te veel zitten en te weinig bewegen, is algemeen geweten. Maar wist je dat dat je er met de hulp van een Bewegen Op Verwijzing-coach op een heel makkelijke manier iets aan kan doen? Kinesiste Ina Creten is in Lochristi aan de slag als BOV-coach. 
 • Zitdagen belastingen volzet!

  zitdagen belastingen di 7 mei
  Alle plaatsjes voor de zitdagen van de belastingen in Lochristi zijn 'uitverkocht'. Je kan dus geen afspraak meer maken. Heb je toch hulp nodig, dan kan je wel nog langsgaan in het belastingkantoor in Gent.
 • Aardbeienmarkt Beervelde

  aardbeienmarkt (copyright Danny Sey) di 7 mei
  Vanaf vrijdag 10 mei kan je elke dag om 18u verse aardbeien kopen op de aardbeienmarkt in Beervelde.
 • Festiveló

  Festivelo ma 6 mei
  Spring op zondag 30 juni op je fiets voor een muzikale tocht doorheen Lokeren en Lochristi. Beleef een onvergetelijke zomerdag met je familie en vrienden, met optredens van Eva De Roovere en Urbanus! Tickets kan je nu al bestellen…
 • Gratis verzekering vrijwilligers

  Vlaamse vrijwilligersverzekering vr 3 mei
  Werk je in je vereniging of organisatie met vrijwilligers? Zorg er dan voor dat ze wettelijk beschermd zijn. Via de Vlaamse overheid kan je je gratis verzekeren voor 1.000 vrijwilligersuren.
 • Ken jij je ‘wijkagent’?

  Wie is jouw wijkagent di 30 apr
  Ken je de verantwoordelijke buurtinspecteur in je wijk? Hij of zij is je eerste contactpersoon bij de politie.
 • Asbestophaling aan huis op afspraak

  asbest ma 29 apr
  Vanaf 1 mei kan je asbest(platen) laten ophalen door de vuilniswagen. Je biedt die aan in een speciale asbestzak en maakt hiervoor een afspraak, net zoals voor grofvuil.
 • Fietspad Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat di 20 nov
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan in de Verleydonckstraat tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken starten op 15 januari.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-20 Van 20