naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Langer en gezonder leven: daar teken ik voor!

  Huisapotheek do 17 jan
  Heb je een chronische aandoening, dan kan je een huisapotheker kiezen. Die begeleidt jou met persoonlijk advies en een medicatieschema. Deze dienstverlening is gratis, je moet hiervoor enkel een overeenkomst tekenen met de apotheker van je keuze.
 • Ook minder betalen voor je energie?

  Groepsaankoop groene stroom di 15 jan
  Besparen op je energiefactuur én bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de achtste groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. Je bespaart zo’n 200 euro op je energiefactuur.
 • Proefproject slimme ledverlichting - update

  slimme leds vr 11 jan
  In Lobos, de Smalle Heerweg en Haanhoutstraat plaatst netbedrijf Fluvius vanaf midden januari nieuwe energiezuinige ledverlichting. De 300 ‘slimme’ leds zorgen voor licht op maat.
 • Senior In Actie - 18-23 februari

  SIA vr 11 jan
  Een hele week lang organiseren we maar liefst 30 activiteiten speciaal voor 55-plussers.
 • Krokussportkampen (ma. 4 t.e.m. vrij. 8 maart)

  krokussportkampen wo 9 jan
  Zin in een sportieve en avontuurlijke krokusvakantie?
 • Wat mag er in je groene bak sinds 1 januari?

  gft-container vr 4 jan
  Sinds 1 januari zijn er meer afvalsoorten toegelaten in de GFT-container. Ook b.v. keukenafval en etensresten, vlees- en visresten en zuivelproducten zoals kaas mag je nu in je groene container gooien.
 • Geef je mening over RUP Gemeentehuis

  RUP gemeentehuis do 27 dec
  Van 7 januari t.e.m. 7 maart kan je onze start- en procesnota inkijken voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Gemeentehuis. Op 23 januari is er ook een infomarkt.
 • Fietspad Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat di 20 nov
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan in de Verleydonckstraat tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken starten op 15 januari.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Herbeleef de Baloise Belgium Tour met fotoalbum én aftermovie!

  Baloise Belgium Tour 2018 do 31 mei
  Op donderdag 24 mei ging de tweede dit van de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour van start in Lochristi, met toppers als Jelle Vanendert, Jens Keukeleire, André Greipel en Bryan Coquard. Herbeleef deze wielerhoogdag met ons fotoalbum én aftermovie!
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uitbreiding Dienst 112 Lochristi

  Dienst 112 Lochristi vr 29 dec
  We breiden het gebouw van de ambulancedienst in de Koning-Albertlaan uit met een extra unit en dubbele garage. De werken starten eind 2018 en duren tot maart 2019.
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-16 Van 16