naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Werken in Kapelleken vr 24 jan
  Vanaf 3 februari start de eerste fase in de wegen-en rioleringswerken in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Tijdens deze werken wordt het kruispunt Dorpsstraat - Koning Albertlaan afgesloten voor verkeer.
 • Poëzieweek: De toekomst is nu!

  Poëzieweek vr 24 jan
  Van 30 januari t.e.m. 5 februari is het Poëzieweek. Op Gedichtendag (donderdag 30 januari) krijg je aan de balie van de hoofdbib een poëziekaart cadeau. Poëzie is er voor elke stap die je zet in een steeds grotere wereld. De dichter begeleidt je met zijn woorden bij elke nieuwe droom.
 • Groepsaankoop 100% groene stroom uit België

  groepsaankoop wo 22 jan
  Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de negende keer de groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas voor haar inwoners. Dit jaar zal alle groene stroom in België zelf worden opgewekt. Dit is een belangrijke mijlpaal in de transitie naar 100% hernieuwbare energie.
 • Update verkeerssituatie Zeveneken

  Zeveneken-Dorp ma 20 jan
  Vanaf 22 januari worden, voor ieders veiligheid, betonblokken geplaatst op het kruispunt van Zeveneken-Dorp met de Sint-Elooistraat. Hierdoor is enkel plaatselijk verkeer mogelijk.
 • Publiek evenement organiseren? Ga voor herbruikbaar!

  herbruikbare bekers ma 20 jan
  Vanaf 1 januari is het bij wet verboden voor alle publieke evenementen, groot én klein, om drank te serveren in éénmalige drankverpakkingen zoals wegwerpbekers, blikken of petflesjes*. Organiseer jij binnenkort een evenement? Geen paniek, afvalintercommunale IDM helpt je graag op weg!
 • Padden op pad - infomoment

  Paddenoverzet vr 17 jan
  In het voorjaar organiseren we opnieuw een paddenoverzet. Wil je weten over hoe en waarom we die dieren willen helpen? Kom dan naar het gratis infomoment op zaterdag 1 februari om 10u in de bibliotheek (Koning Boudewijnlaan 6).
 • E-loket inname openbaar domein

  Inname openbaar domein wo 15 jan
  Het openbaar domein is van iedereen. Toch is het soms nodig dat een stukje van dit openbaar domein tijdelijk wordt ingenomen om bijvoorbeeld een steiger, puincontainer of verhuislift te plaatsen of om een bouwwerf in te richten.
 • Erkenning algemene ramp

  storm als ramp erkend ma 13 jan
  De storm en de rukwinden die hebben plaatsgevonden tussen 9 en 15 maart 2019 worden als algemene ramp beschouwd. Het grondgebied van Lochristi werd opgenomen in het rampgebied. Hierdoor kan je een aanvraag voor een financiële tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.
 • Senior in Actie - 10 tot 15 februari

  Senior in Actie ma 13 jan
  Hou de week van 10 t.e.m. 15 februari vrij en schrijf je snel in voor de activiteiten van de tiende Senior in Actie.
 • Bied papier en karton op correcte manier aan

  Zo bied je P&K aan vr 10 jan
  De ophalers voor P&K kijken nauw toe op het correct aanbieden van je papierafval. Daarom frissen we graag nog even de regels op!
 • Jobstudenten gezocht

  Vacature ma 6 jan
  Onze jeugd- en cultuurdienst zoeken elk een jobstudent-administratief medewerker (8u/week) van februari 2020 t.e.m. juni 2020. Solliciteren kan t.e.m. 27 januari 2020.
 • Iedereen erop UiT!

  Nieuwe UiTPAS voor Lochristi ma 6 jan
  De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd. Met de UiTPAS kan je punten sparen bij verschillende vrijetijdsactiviteiten in Lochristi, Gent, Melle, Merelbeke en Destelbergen. Deze punten kan je daarna omruilen voor gratis tickets, leuke gadgets, consumpties, en nog veel meer.
 • Actualisatie belasting- en retributiereglementen

  di 24 dec
  Op 1 januari 2020 treden een aantal gewijzigde, hernieuwde en nieuwe belasting- en retributiereglementen in werking.
 • 24 uur op 24 straatverlichting in Schoolstraat

  Straatverlichting vr 20 dec
  De straatverlichting in de Schoolstraat blijft tot maart 2020 24 uur op 24 branden.
 • Concessionaris cafetaria ’t Veerleveld Zaffelare

  Concessionaris voor sporthal 't Veerleveld do 19 dec
  Wij zoeken een nieuwe uitbater voor de cafetaria van onze sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare. De uitbating gebeurt onder de vorm van een concessie voor een periode van 6 jaar, vanaf 1 juli 2020 (stilzwijgend verlengbaar van jaar tot jaar, en dat ten hoogste driemaal tot max. 9 jaar).
 • Pendelbus Zeveneken - Lochristi

  Pendelbus wo 18 dec
  Op maandag 6 januari wordt Zeveneken-Dorp afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een pendelbus ingelegd voor een vlotte verbinding naar Lochristi.
 • Op afspraak naar de politie

  Politie op afspraak vr 6 dec
  Vanaf 1 juli werkt politiezone Regio Puyenbroeck op afspraak voor aangiften en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor inspecteurs niet ter plaatse hoeven te komen.
 • Voorbereidende nutswerken in Zeveneken-Dorp

  Doortocht Zeveneken wo 30 okt
  Begin november 2019 zijn de voorbereidende nutswerken gestart voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  We laten in Kapelleken, School- en Dorpsstraat een gescheiden riolering aanleggen. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateaus.
1-22 Van 22