naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Lochristi is Reynaertgemeente 2018!

  Reynaert wo 17 jan
  In onze gemeente word je op talloze manieren aan Reynaert herinnerd. De sluwe vos zal zich hier dus helemaal thuis voelen dit jaar, want binnenkort wordt Lochristi officieel voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert. Binnenkort kom je hier al onze plannen te weten!
 • Padden op pad - infomoment

  paddenoverzet vr 12 jan
  In het voorjaar organiseren we opnieuw een paddenoverzet. Wil je weten over hoe en waarom we die dieren willen helpen? Kom dan naar het infomoment op 28 januari.
 • Heb jij al een noodplan voor jouw familie?

  noodplan voor je familie wo 10 jan
  Ken je alle evacuatiewegen thuis? Waar je snel de elektriciteit of de gas kan afsluiten? Weet je bij wie je terecht kan als je tijdelijk je huis niet in kan? Bereid je voor en maak nu je eigen noodplan in 7 stappen!
 • Op zoek naar kinderopvang?

  iStock.com_Halfpoint di 9 jan
  Ben je op zoek naar opvang voor je kleine spruit in Lochristi? Voortaan kan je dat snel en eenvoudig via de online Kinderopvangwijzer. In één klik zie je waar er in Lochristi plaats is voor je kindje.
 • Poëzieweek

  poëzieweek ma 8 jan
  Een week lang zetten we in de bib poëzie met een link naar theater in de kijker. We starten op 25 januari met de Gedichtendag. Dan krijg je van ons een poëtische postkaart cadeau én een kleinkunstvoorstelling waarin misschien ook wel jouw gedicht zit!
 • Gratis duurzaam (ver)bouwadvies

  duurzaam bouwen vr 5 jan
  Ga je bouwen of verbouwen? Heb je vragen over isolatie, verwarming, ventilatie, zonne-energie of materiaalkeuze? In Lochristi kan je gratis advies krijgen van een onafhankelijke expert!
 • Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunningsaanvraag: N.V. Electrabel, Kleine Heidestraat - Brugstraat - bijstelling bijzonder milieuvoorwaarden

  vr 5 jan
  Hierbij maken we bekend dat een omgevingsaanvraag werd ingediend voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting/activiteit nl. het bijstellen van de bijzondere voorwaarde geluid voor de exploitatie van de windturbines gelegen te Lochristi, Laarne en Zele.
 • Aangepaste openingsuren bevolkingsdienst: meld je op tijd aan!

  loket bevolkingsdienst di 2 jan
  Een identiteitskaart, reispas of rijbewijs komen aanvragen of afhalen bij onze bevolkingsdienst in het gemeentehuis? Meld je dan op donderdagavond en zaterdagvoormiddag op tijd aan.
 • Fietspaden Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat vr 29 dec
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken zijn gepland voor midden 2018.
 • Uitbreiding Dienst 112 Lochristi

  Dienst 112 Lochristi vr 29 dec
  We breiden het gebouw van de ambulancedienst in de Koning-Albertlaan uit met een extra unit en dubbele garage. De werken zijn gepland voor het voorjaar 2018.
 • Nieuw: omgevingsvergunning

  digitale bouwaanvraag vr 29 dec
  Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Vanaf 1 januari vraag je beiden samen aan en spreken we van de omgevingsvergunning.
 • Vacature: geschoold werkman

  werkgereedschap do 21 dec
  We zoeken een geschoold werkman (m/v – niveau D) voor een vervanging van een collega bij onze Technische Uitvoerende Dienst (TUD). Je kan solliciteren t.e.m. vrijdag 15 januari.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunningsaanvraag: De Coninck Johannes, Hanselaarstraat 40 - uitbreiding bedrijf

  wo 20 dec
  Hierbij maken we bekend dat een aanvraag werd ingediend voor stedenbouwkundige handelingen en exploitatie van een ingedeelde inrichting/activiteit nl. uitbreiding met melkveestal, 2e bedrijfswoning, biogasinstallatie en andere aanhorigheden + verder exploiteren/uitbreiden van gemengd veeteeltbedrijf
 • Openbaar onderzoek gemeentelijk RUP Woondichtheden

  ma 11 dec
  We willen het max. aantal toegelaten woningen op vier locaties verhogen naar 25 woningen/ha. Zo kunnen een 50-tal extra sociale woningen worden gebouwd. Hiervoor maakten we een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) “Woondichtheden”. Dat kan je inkijken van 11 december t.e.m. 8 februari.
 • Hakhoutbeheer op bermen langs E17

  houthakbeheer di 31 okt
  Tussen 1 november 2017 en 15 maart 2018 voert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hakhoutbeheer uit langs verschillende gewest- en snelwegen. In onze gemeente worden bomen en struiken langs de E17 gesnoeid. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur.
 • Vorst en droogte erkend als landbouwramp

  droogte di 10 okt
  De nachtvorst in april en de droogte van april tot de zomer zijn erkend als landbouwramp. Heb je als land- of tuinbouwer je geleden schade laten vaststellen door onze schattingscommissie? Dan kan je nu je aanvraag indienen voor uitbetaling.
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 8,3 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  We willen een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  We leggen nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. We maken ook de rijbaan smaller en vergroten de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer. De werken zullen duren tot juli 2018.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2018 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-24 Van 24