naar inhoud

Wegen- en rioleringswerken Lichtelarestraat  

di 24 oktober 2023 om 08:40
Van 19 augustus tot voorjaar 2025 is de Lichtelarestraat niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. De nutsmaatschappijen doen er aanpassingen aan hun netten. Daarna starten nog wegen- en rioleringswerken. Ook dan is de straat niet toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.

De voorbereidende nutswerken lopen in 2 fasen:

  • Vanaf 19 augustus is de Lichtelarestraat tussen de N70 en de Voordestraat niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer.
  • Vanaf de herfst is de Lichtelarestraat vanaf de Voordestraat tot de grens met Destelbergen niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer. 

De aannemer voorziet duidelijke signalisatie voor de omleiding. De omleiding wordt al op de N70 aangeduid. Respecteer de omleiding voor de veiligheid van de werklui. Deze werken moeten in het voorjaar van 2025 klaar zijn. Dit hangt natuurlijk af van gunstige weers- en werfomstandigheden. 

Heraanleg Lichtelarestraat

Volgend jaar legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan in de volledige Lichtelarestraat. Tegelijk vernieuwen we ook de rijweg en leggen we veilige eenrichtingsfietspaden aan vanaf de N70 tot voorbij het kruispunt met de Beukendreef aangelegd. Daarnaast komt er een infiltratiebekken met een openbare groenzone. De bedoeling is om met deze aanleg voorbereid te zijn op toekomstige klimaatproblemen zoals overvloedige regenval. 

Nieuwsoverzicht
infiltratiebekken

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over