naar inhoud

Nieuws

 • Kraantjeswater: een luxe in huis!

  drinkwater vr 22 mrt
  Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Het gemeentepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld en drinkt enkel nog kraantjeswater.
 • Theater en paaseieren

  Paaseierenzoektocht vr 22 mrt
  Theater én paaseierenzoektocht? Topcombinatie voor je kinderen, denk wij dan! En dat voor amper 2 euro! Kom het zelf ontdekken op zaterdag 6 april. De cultuurdienst zorgt voor een toneelvoorstelling op maat van kinderen en speelplein Joepla voor animatie en een massa lekkere paaseieren (4-12 jaar).
 • Zitdagen belastingen op afspraak

  zitdagen belastingen do 21 mrt
  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Maak dan vanaf 1 april een afspraak voor één van de zitdagen van de FOD Financiën!
 • AED-toestel aan ’t Fazantenhof

  Lochristi hartveilig wo 20 mrt
  Er hangt nu ook een Automatische Externe Defibrillator of AED aan het dienstencentrum ’t Fazantenhof. Met dit toestel kan je het leven van slachtoffers van een hartstilstand redden. De AED is 24/7 beschikbaar.
 • Werken nutsleidingen Dorpsstraat

  dorpsstraat di 19 mrt
  Nog t.e.m. 12 april voert Fluvius werken uit aan de nutsvoorzieningen in de Dorpsstraat tussen Oude-Boomgaardlaan en Koning-Albertlaan. De rijbaan wordt niet afgesloten. Doorgaand verkeer blijft dus tijdens de werken mogelijk.
 • Gezocht: vrijwilligers voor stembureaus

  verkiezingen ma 18 mrt
  Wil jij wel eens een verkiezingsdag bij de gemeente ‘achter de schermen’ meemaken? Wil je helpen om kiezers op 26 mei vlot hun stem te laten uitbrengen? Registreer je dan als vrijwillige bijzitter van een stembureau!
 • Werken aan grachten en riolering Gaverveld

  iStock.com_Mr_Twister vr 15 mrt
  We passen de riolering aan in Gaverveld en vernieuwen drie duikers over nabijgelegen grachten.
 • Online aanmelden voor Gentse middelbare scholen

  Meld je aan voor een nieuwe school vr 15 mrt
  Zet je kind dit jaar de stap naar een secundaire school in Gent? Meld je dochter of zoon dan online aan tussen 1 en 26 april!
 • Stormschade opgelopen op 10 maart?

  stormschade do 14 mrt
  In Lochristi moest de brandweer meer dan 150 interventies doen voor schade door de hevige wind op zondag 10 maart. We willen bij het rampenfonds informeren of de storm in aanmerking komt voor een erkenning als natuurramp. Heb jij ook stormschade opgelopen? Meld het ons dan vóór 1 mei!
 • Neem zelf deel aan het beleid!

  Neem zelf deel aan het beleid ma 4 mrt
  Heb je een mening over vrije tijd of gewoon goede ideeën? En wil je niet aan de zijlijn staan maar wel helpen om van Lochristi een nóg betere plek te maken om te wonen, te leven en te werken? Stel je dan kandidaat voor een adviesraad en sta ons bij met raad en daad!
1-10 Van 10