naar inhoud

Nieuws

 • Op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding

  Vreg do 16 aug
  Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding.
 • Gratis huisdiersticker

  huisdiersticker di 14 aug
  Vanaf 23 augustus vind je een gratis huisdiersticker in de inforekken in het gemeentehuis. Met die sticker kan je aan de brandweer laten weten hoeveel huisdieren ze moet redden bij bijvoorbeeld een brand.
 • Awel zoekt extra vrijwilligers

  Awel ma 13 aug
  Awel biedt een luisterend oor voor kinderen en jongeren de een probleem hebben en het gevoel hebben nergens heen te kunnen.
 • Landbouwschade door droogte

  droogte vr 10 aug
  Tot midden augustus konden landbouwers aangifte doen van schade aan gewassen en teelten door de aanhoudende droogte. We verwerken nu alle dossiers. De droogte in 2018 is momenteel ook nog niet officieel erkend als ramp.
 • Ambachtelijk Weekend gaat voor vrede

  Ambachtelijk weekend di 7 aug
  Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus organiseert Toerisme Waasland opnieuw het Ambachtelijk Weekend. Dan kan je in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen de specialiteiten bekijken van meer dan 350 ambachtslui, kunstenaars en creatievelingen.
 • Droogte (update 3): beperkte versoepeling sproeiverbod

  waterschaarste vr 3 aug
  Besproeiing van moestuinen, sportterreinen en land- en tuinbouwteelten met niet-leidingwater mag nu tussen 18u en 10u. Het algemene sproeiverbod, het captatieverbod en vuurverbod blijft wel van kracht.
 • Techniekacademie Lochristi

  Techniekacademie Lochristi do 2 aug
  Vanaf 19 september schiet de Techniekacademie Lochristi voor de 1ste keer uit de startblokken. Dit initiatief betrekt kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie (STEM). De Techniekacademie is een nieuw initiatief van het gemeentebestuur en de Hogeschool VIVES.
 • Uitbraak ziekte van Newcastle bij pluimvee: verlenging maatregelen

  kip di 31 jul
  De maatregelen om de besmettelijke ziekte van Newcastle onder pluimvee te stoppen, worden vanaf 1 augustus verlengd voor onbepaalde duur. De verkoop door professionele pluimveehandelaars aan hobbyhouders kan wel opnieuw, maar onder strikte voorwaarden.
 • Rossekoppen op verplaatsing

  duoportret-rechthoekig-9188-2 vr 20 jul
  Heb je vorige maand de tentoonstelling Rossekoppen gemist? Geen paniek, vanaf maandag 30 juli kan je een maand lang de foto's bewonderen in de gang van het gemeentehuis.
 • Zomerregime gemeentediensten

  iStock_000060447850_Medium do 19 jul
  Tijdens de zomervakantie schakelen sommige diensten over op een zomerregime en zijn er een paar sluitingsdagen.
1-10 Van 10