naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Programmamanager en populatiemanager gezocht ter coördinatie van de lokale vaccinatiestrategie Scheldekracht

  Vaccin ma 25 jan
  De Eerstelijnszone Scheldekracht vzw en haar partners zijn voor de lokale uitrol van de vaccinatiestrategie op heel korte termijn op zoek naar twee sleutelfiguren binnen het geheel: een programmamanager en een populatiemanager.
 • Halftijds administratief medewerker communicatie

  wo 20 jan
  Combineer jij taalvaardigheid met een dosis creativiteit? Dan is deze job voor jou! Je kan complexe onderwerpen op een heldere manier communiceren. Je schrijft vlot artikels voor het infomagazine en de website. Je onderhoudt de sociale media en maakt hiervoor foto’s en filmpjes.
 • Jobstudent: administratief medewerker voor de dienst mobiliteit

  wo 20 jan
  De dienst mobiliteit is op zoek naar een jobstudent voor de periode februari 2021 t.e.m. juni 2021 (8u/week).
 • Administratief medewerker grondgebiedzaken

  vr 15 jan
  We zoeken een voltijds administratief medewerker grondgebiedzaken (contractueel, bepaalde duur).
 • Werken N70 Zeveneken - update

  Werken Zeveneken do 14 jan
  Maandag 18 januari 2021 start fase 2 van de werken in Zeveneken. Er wordt dan gewerkt van aan het kruispunt aan de Sint-Elooistraat tot voor het kruispunt met de Drongenstraat. Deze fase zal waarschijnlijk in mei afgerond zijn.
 • ELZ Scheldekracht maakt vaccinatiecentrum voor Lochristi bekend

  wo 13 jan
  De eerstelijnszone Scheldekracht maakte zonet bekend dat ze 2 vaccinatiecentra zal bouwen: een sporthal in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en een sporthal in Sport- en Recreatiecentrum De Warande in Wetteren.
 • Ophokplicht voor pluimvee en vogels mogelijks tot voorjaar van kracht

  Kippen di 12 jan
  Sinds 15 november moeten alle houders van pluimvee en vogels voorzorgsmaatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de vogelgriep. Deze situatie kan nog tot het voorjaar duren.
 • Simonne en Cecile krijgen als eerste Lochristinaren coronavaccin

  Eerste vaccin vr 8 jan
  Vanmiddag kregen vriendinnen Cecile Van Der Gracht (91) en Simonne Verbeeld (95) als eerste Lochristinaars het coronavaccin. Daarna volgden de 78 andere bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Pieter. Niemand weigerde het vaccin. Ook 16 medewerkers kregen een inenting.
 • Welke coronaregels gelden in Lochristi?

  corona do 31 dec
  De situatie is nog steeds ernstig en onze gemeente is hard getroffen in de tweede golf. We zetten hieronder alle regels voor je op een rijtje. Hou vol! Enkel samen komen we dit te boven.
 • Virtuele rondwandeling in Uyttenhove

  uyttenhove di 22 dec
  Afgelopen najaar werd het nieuwe cultuur- en sportcomplex Uyttenhove officieel in gebruik genomen. Heel even mochten de cultuur- en sportdienst er bezoekers ontvangen, maar corona gooide heel wat roet in de plannen.
 • Opnieuw activiteiten voor -13-jarigen

  kilian-seiler-Mbfz0Lm2jr0-unsplash wo 9 dec
  Vanaf 14 december kunnen er opnieuw activiteiten doorgaan voor -13-jarigen in Lochristi. Voor kinderen ouder dan 13 jaar en volwassenen wordt het verbod op activiteiten verlengd tot en met 31 januari 2021. Dat besliste het college gisteren, na overleg met de gemeentelijke veiligheidscel.
 • Lochristi verlaagt snelheid op gemeentewegen

  50 vr 4 dec
  Vanaf 1 januari 2021 mag er maximum nog 50 km/u gereden worden op gemeentewegen in Lochristi. In de woonwijken wordt de snelheid verlaagd tot 30 km/u. Dat heeft de Lootse gemeenteraad maandagavond beslist.
 • Coronatest nodig? Maak zelf je afspraak voor een test

  di 1 dec
  Ben je op reis geweest? Kreeg je de boodschap dat je hoogrisicocontact had met een coronapatiënt, maar heb je zelf geen symptomen? Maak hiervoor zelf een afspraak in het triagecentrum in Beervelde op mijngezondheid.belgium.be.
 • Straatverlichting defect?

  defecte verlichting do 19 nov
  Tijdens deze donkere dagen kan een defecte straatlamp knap vervelend zijn. Wist je dat je deze zelf kan melden bij Fluvius?
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  wo 18 nov
  Sinds maandag 14 september is er geen doorgaand verkeer mogelijk in het Kapelleken. Er is een omleiding voorzien.
 • LoCo-bon verlengd tot 31 januari 2021

  Logo LoCo-bon wo 4 nov
  Het gemeentebestuur besliste gisteren om de periode om de LoCo-bon in te wisselen te verlengen met 2 maanden.
 • Pendelbus Zeveneken - Lochristi

  Pendelbus vr 2 okt
  Door de vernieuwing van de N70 is Zeveneken-Dorp momenteel afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een pendelbus ingelegd voor een vlotte verbinding naar Lochristi.
 • Openbaar onderzoek stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas

  vol van water vr 25 sep
  Nog tot 14 maart 2021 loopt het openbaar onderzoek over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. Tot dan kan je de plannen raadplegen op www.volvanwater.be en reageren via een digitaal inspraakformulier.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken do 24 sep
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken. De werken lopen ondertussen voor op schema zodat de vernieuwde N70 al eind 2021 klaar kan zijn.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
1-20 Van 20