naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kraantjeswater: een luxe in huis!

  drinkwater vr 22 mrt
  Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Het gemeentepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld en drinkt enkel nog kraantjeswater.
 • Theater en paaseieren

  Paaseierenzoektocht vr 22 mrt
  Theater én paaseierenzoektocht? Topcombinatie voor je kinderen, denk wij dan! En dat voor amper 2 euro! Kom het zelf ontdekken op zaterdag 6 april. De cultuurdienst zorgt voor een toneelvoorstelling op maat van kinderen en speelplein Joepla voor animatie en een massa lekkere paaseieren (4-12 jaar).
 • Zitdagen belastingen op afspraak

  zitdagen belastingen do 21 mrt
  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Maak dan vanaf 1 april een afspraak voor één van de zitdagen van de FOD Financiën!
 • AED-toestel aan ’t Fazantenhof

  Lochristi hartveilig wo 20 mrt
  Er hangt nu ook een Automatische Externe Defibrillator of AED aan het dienstencentrum ’t Fazantenhof. Met dit toestel kan je het leven van slachtoffers van een hartstilstand redden. De AED is 24/7 beschikbaar.
 • Werken nutsleidingen Dorpsstraat

  dorpsstraat di 19 mrt
  Nog t.e.m. 12 april voert Fluvius werken uit aan de nutsvoorzieningen in de Dorpsstraat tussen Oude-Boomgaardlaan en Koning-Albertlaan. De rijbaan wordt niet afgesloten. Doorgaand verkeer blijft dus tijdens de werken mogelijk.
 • Gezocht: vrijwilligers voor stembureaus

  verkiezingen ma 18 mrt
  Wil jij wel eens een verkiezingsdag bij de gemeente ‘achter de schermen’ meemaken? Wil je helpen om kiezers op 26 mei vlot hun stem te laten uitbrengen? Registreer je dan als vrijwillige bijzitter van een stembureau!
 • Werken aan grachten en riolering Gaverveld

  iStock.com_Mr_Twister vr 15 mrt
  We passen de riolering aan in Gaverveld en vernieuwen drie duikers over nabijgelegen grachten.
 • Online aanmelden voor Gentse middelbare scholen

  Meld je aan voor een nieuwe school vr 15 mrt
  Zet je kind dit jaar de stap naar een secundaire school in Gent? Meld je dochter of zoon dan online aan tussen 1 en 26 april!
 • Stormschade opgelopen op 10 maart?

  stormschade do 14 mrt
  In Lochristi moest de brandweer meer dan 150 interventies doen voor schade door de hevige wind op zondag 10 maart. We willen bij het rampenfonds informeren of de storm in aanmerking komt voor een erkenning als natuurramp. Heb jij ook stormschade opgelopen? Meld het ons dan vóór 1 mei!
 • Neem zelf deel aan het beleid!

  Neem zelf deel aan het beleid ma 4 mrt
  Heb je een mening over vrije tijd of gewoon goede ideeën? En wil je niet aan de zijlijn staan maar wel helpen om van Lochristi een nóg betere plek te maken om te wonen, te leven en te werken? Stel je dan kandidaat voor een adviesraad en sta ons bij met raad en daad!
 • Fietspad Verleydonckstraat

  Verleydonckstraat di 20 nov
  We leggen een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan in de Verleydonckstraat tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. We leggen ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats aan. De werken starten op 15 januari.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Herbeleef de Baloise Belgium Tour met fotoalbum én aftermovie!

  Baloise Belgium Tour 2018 do 31 mei
  Op donderdag 24 mei ging de tweede dit van de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour van start in Lochristi, met toppers als Jelle Vanendert, Jens Keukeleire, André Greipel en Bryan Coquard. Herbeleef deze wielerhoogdag met ons fotoalbum én aftermovie!
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uitbreiding Dienst 112 Lochristi

  Dienst 112 Lochristi vr 29 dec
  We breiden het gebouw van de ambulancedienst in de Koning-Albertlaan uit met een extra unit en dubbele garage. De werken starten eind 2018 en duren tot maart 2019.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-18 Van 18