naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Opstart Covid19 patiëntenronde

  TVP ELZ Scheldekracht za 28 mrt
  De eerste corona-patiënten worden ontslagen uit het ziekenhuis. Velen moeten thuis, in afzondering, verder verzorgd worden omdat zij nog als ‘besmette’ patiënt beschouwd worden. Wil jij als thuisverpleegkundige instappen in een covid19-patiëntenronde? Mail dan naar kringtvp.scheldekracht@gmail.com.
 • Coronacrisis mag niet leiden tot toename familiaal geweld

  stop huiselijk geweld vr 27 mrt
  Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld.
 • Projectoproep 'coronakosten'

  kosten vr 27 mrt
  Welzijnszorg wil kleine welzijnsorganisaties ondersteunen die door de coronacrisis met onverwachte kosten geconfronteerd worden.
 • Op berenjacht!

  knuffelbeer do 26 mrt
  Even een frisse neus halen en in je eigen buurt gaan wandelen. Het is een van de overheidsadviezen om ons mentaal gezond te houden tijdens het corona-isolement. Alleen vinden de meeste kinderen wandelen niet het leukste tijdverdrijf. En al helemaal niet als het weer datzelfde ommetje is...
 • Kinderopvang tijdens de paasvakantie

  Ferm buitenschoolse kinderopvang Lochristi do 26 mrt
  Omdat de scholen tijdens de paasvakantie uiteraard ook gesloten zijn, organiseert FERM buitenschoolse kinderopvang Lochristi kinderopvang voor ouders die in een cruciale sector werken of geen andere opvangmogelijkheden hebben.
 • Ook Drugpunt regio Puyenbroeck staat voor je klaar

  drugpunt wo 25 mrt
  De huidige omstandigheden zorgen voor uitzonderlijke situaties. Zowel thuis als op het werk. En dit is niet altijd even makkelijk. Maar ook nu kan je bij Drugpunt terecht!
 • Wijs jij slechthorenden en anderstaligen de weg naar info over Covid19?

  Wijs anderstaligen de weg naar de juiste info! wo 25 mrt
  Het is van levensbelang dat ook (en vooral) kwetsbare mensen goed geïnformeerd worden over het coronavirus!
 • De Buurderij gaat door

  Buurderij di 24 mrt
  Donderdag (én ook de volgende donderdagen) zal er terug een Buurderij doorgaan in de garage achter het gemeentehuis.
 • Website Lootse huisartsenvereniging

  Huisartsenkring Groot Lochristi di 24 mrt
  De Huisartsenvereniging Groot Lochristi zette een eigen website op poten om jou nog beter te informeren over de corona pandemie.
 • Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciaal beroep kunnen sneller de grens over met vignet

  maatregelen Covid 19 di 24 mrt
  Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het vignet moet voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens.
 • Geen wekelijkse markt

  markt ma 23 mrt
  Om de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan, besliste de regering vorige week dat de markten niet meer mogen plaatsvinden.
 • Gemeentelijk inzamelpunt permanent open

  masker ma 23 mrt
  Ondanks de vele inzamelmomenten blijft er een nijpend tekort aan o.a. mondmaskers, beschermschorten, ontsmettingsalcohol, ... Help jij onze zorgverleners om corona op een veilige manier te bestrijden?
 • Zelfzorg in tijden van corona

  Zorg voor elkaar ma 23 mrt
  Heel wat mensen worden met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Thuis werken én op de kinderen passen, geen avondje uit met vrienden, 24/7 met je gezin tussen vier muren... We geven je alvast wat tips!
 • Psychologische ondersteuning voor 65-plussers

  Psychologische bijstand ma 23 mrt
  Omwille van het coronavirus en de dwingende maatregelen, krijgen veel 65-plussers nog meer te kampen met gevoelens van eenzaamheid, onrust, angst en zelfs depressieve gevoelens. 
 • Waar kan je terecht bij ziekte?

  Dokter vr 20 mrt
  Huisartsenkring Groot-Lochristi richtte een 'triagecentrum' op. Personen met een vermoeden van coronabesmetting krijgen er een klinisch onderzoek. De arts in het triagecentrum beslist of hospitalisatie nodig is.
 • Administratief medewerker vrijetijdsdiensten gezocht

  medewerker gezocht vr 20 mrt
  Heb je de cultuurmicrobe te pakken en is klaar en duidelijk communiceren jouw stokpaardje? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!
 • Zitdagen belastingen op afspraak (enkel telefonisch)

  Zitdagen belastingen do 19 mrt
  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Maak dan vanaf 30 maart een afspraak voor één van de zitdagen. Omwille van de Coronamaatregelen kan dit enkel telefonisch via 09 238 32 18.
 • Coronavirus: extra maatregelen - update 18/03

  corona wo 18 mrt
  De hogere overheid neemt nieuwe maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen en de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen.
 • Steek elkaar een hart onder de riem

  Hart onder de riem wo 18 mrt
  Door samen onze verantwoordelijkheid op te nemen, kunnen we deze epidemie de kop indrukken. Laten we de handen in elkaar slaan!
 • Recyclageparken toch gesloten

  coronamaatregelen di 17 mrt
  Omwille van de grote toeloop op de recyclageparken, werd door de vlaamse overheid beslist om de recyclageparken toch te sluiten vanaf dinsdagmiddag 17 maart. Dit werd bevestigd door IDM!
 • Kind en Gezin en speelpleintjes in coronatijden

  coronamaatregelen di 17 mrt
  Om de verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan, verhuist het kantoor van Kind en Gezin tijdelijk en sluiten we openbare speelpleinen.
 • Gemeente- en OCMW-diensten vanaf 16/03 enkel te bezoeken op afspraak

  sleutel za 14 mrt
  Vanaf maandag 16/03 werken alle gemeente- en OCMW-diensten achter gesloten deuren om onze dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Aan onze loketten kan je enkel terecht op afspraak.
 • Werken in de Heistraat

  vr 13 mrt
  Lochristi zal de Heistraat dit najaar (timing onder voorbehoud) grondig renoveren. Er komt een volledig nieuw wegdek en er worden 2 verkeersplateaus aangelegd. De Heistraat zal ook een zone 30 worden.
 • Knotters gezocht!

  Knotters gezocht wo 11 mrt
  Steeds meer mensen vinden de weg naar www.goedgeknot.be, het online platform dat eigenaars van knotbomen en houtkanten in contact brengt met knotters. Om aan de vraag te blijven voldoen, is Regionaal Landschap Meetjesland dringend op zoek naar extra knotters.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Werken Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 10 mrt
  Vanaf 3 februari startte de eerste fase in de wegen-en rioleringswerken in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Tijdens deze werken wordt het kruispunt Dorpsstraat - Koning Albertlaan afgesloten voor verkeer.
 • Het nieuwe energieloket

  energieloket ma 9 mrt
  Wil je je energiefactuur verlagen? Of heb je renovatiewerken op de planning staan? Energiehuis Veneco organiseert samen met de gemeente een energieloket waar je als inwoner van Lochristi een antwoord krijgt op al je vragen rond energie(besparing).
 • UYTcafé zoekt uitbater

  Uyttenhove ©BULK Architecten vr 6 mrt
  Lochristi zoekt een uitbater voor het nieuwe sport- en cultuurcafé UYTcafé in het gloednieuwe Uyttenhove! (Zavel 7).
 • Pendelbus Zeveneken - Lochristi tijdelijk afgeschaft

  Pendelbus do 5 mrt
  Op vrijdag 13 maart vinden de voorlopig laatste ritten van de pendelbus tussen Zeveneken en Lochristi plaats. De bussen van De Lijn kunnen dan namelijk hun gewone traject opnieuw volgen.
 • Elke seconde telt …

  Test je rookmelder elke maand wo 4 mrt
  … als het brandt in je huis! Rookmelders kunnen dan ook je leven redden. Speel niet met vuur: koop goede rookmelders, hang ze op de juiste plaats en test ze elke maand één keer.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken di 3 mrt
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
1-30 Van 43