naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Resultaten preventieve fietscontroles

  Val op in het verkeer! do 12 dec
  Tijdens de afgelopen maanden kregen de lagere scholen van Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate bezoek van onze wijkteams voor een controle van de fietsen. De resultaten waren positief, de meeste fietsen waren in orde. De komende weken volgen nog meer sensibiliseringsacties in onze politiezone.
 • Joepla op de kerstmarkt

  copyright Simon Bonne do 12 dec
  Op zondag 15 december staat Joepla op de kerstmarkt in Lochristi. We organiseren als speelplein een eigen tekenwedstrijd.
 • Is jouw huisnummer goed zichtbaar?

  Huisnummer goed leesbaar? wo 11 dec
  Duidelijk leesbare huisnummers zijn belangrijk. In geval van nood moeten politie, brandweer of andere hulpdiensten snel je woning terugvinden om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden. Een huisnummer, dat ook in het donker goed zichtbaar is, is daarbij van cruciaal belang.
 • lochristi.bibliotheek.be is vernieuwd!

  vernieuwde website ma 9 dec
  De bibliotheekwebsite zit in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib, haar collectie en je eigen ontleningen te weten te komen.
 • Op afspraak naar de politie

  Politie op afspraak vr 6 dec
  Vanaf 1 juli werkt politiezone Regio Puyenbroeck op afspraak voor aangiften en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor inspecteurs niet ter plaatse hoeven te komen.
 • Goed Geknot

  Goed geknot vr 6 dec
  Goed Geknot brengt eigenaars van kleine landschapselementen zoals knotbomen, houtkanten en hakhoutbosjes in contact met de vrijwillige knotters van de Regionale Landschappen. Zij doen de werken gratis in ruil voor het hout.
 • Boekstart in de bib

  Boekstart di 3 dec
  Boeken voor jouw peuter zijn cadeaus voor een leven lang leesplezier. Geef jezelf en jouw peuter met Boekstart een cadeau voor het nieuwe jaar.
 • Start nutswerken in Hoekstraat, Kallestraat en Kantschoolweg

  werken do 28 nov
  Dinsdag 3 december starten de nutswerken in de Kallestraat, Kantschoolweg en Hoekstraat. Er zal grote hinder zijn voor autoverkeer t.e.m. vrijdag 20 december.
 • GBS zoekt Schooldirecteur

  Vacature wo 27 nov
  We zoeken vanaf volgend schooljaar een nieuwe schooldirecteur voor de gemeentelijke basisschool. Om de overgang soepel te laten verlopen voorzien we een inloopperiode die nog dit schooljaar start.
 • 2 halftijdse (19/38) technisch medewerkers cultuur- en jeugdinfrastructuur (m/v)(niveau D1-D3) contractueel - onbepaalde duur

  vacature wo 27 nov
  JC Lodejo en Uyttenhove openen in 2020 hun deuren. Bovendien worden dit de locaties bij uitstek voor fuiven, feesten, eetfestijnen, toneel- en theaterproducties, lezingen en zo veel meer. Elk event zal dus ook zijn eigen technische vereisten met zich meebrengen.
 • Voltijds beheerder cultuur- en jeugdinfrastructuur (m/v) (B1-B3) - contractueel - onbepaalde duur

  Vacature wo 27 nov
  JC Lodejo en Uyttenhove openen in 2020 hun deuren. Deze complexen zullen, samen met de reeds bestaande polyvalente ruimtes, de centrale spelers zijn op het vlak van vrijetijdsbeleving in een bruisend Lochristi.
 • Halftijdse deskundige vergunningen gezocht

  Vacature ma 25 nov
  Tijdens de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan zoeken we een tijdelijke halftijdse (19/38) contractuele deskundige vergunningen (m/v - B1-B3).
 • Knuffels blijven logeren in de bibliotheek

  Voorlezen: het leukste moment van de dag di 19 nov
  Afgelopen wekeend was het knuffelslaapfeest in de bibliotheek een groot succes!
 • Voorbereidende nutswerken in Zeveneken-Dorp

  Doortocht Zeveneken wo 30 okt
  Begin november starten de voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken. Op woensdag 6 november om 20u is er een infovergadering in de Sint-Eligiuskerk in Zeveneken. Dan kan je uitleg krijgen over het verloop van de (nuts)werken.
 • Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050

  maak ruimte voor oost-vlaanderen 2050 di 10 sep
  De Provincie werkt aan een nieuw Beleidsplan Ruimte met een langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen in 2050. Ook jouw mening daarover telt.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019-2020 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateaus.
1-20 Van 20