naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Bekendmaking openbaar onderzoek

  di 30 mei
  Het voorlopig ontwerp regionaal mobiliteitsplan en het ontwerp plan-mer voor de vervoerregio Gent is bekend. Van 31 mei tot en met 29 juli 2023 loopt het openbaar onderzoek.
 • Opgelet voor fraudeurs!

  spam vr 26 mei
  Heb je een e-mail ontvangen van Agerant gerechtsdeurwaarders met de mededeling dat je de gemeentelijke afvalstoffenheffing of rioolbelasting niet betaald hebt? Het is spam!
 • Werken Kruispunt Slagmanstraat/Lozen Boer

  wo 24 mei
  Vanaf 30 mei werken aan kruispunt Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70) in Lochristi
 • Kortingsbon Fluvius voor aankoop energiezuinige toestellen

  energiezuinige toestellen di 23 mei
  Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en ben je van plan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries aan te kopen? Dan heb je nog tot eind juni recht op een korting van 250 euro bij je aankoop.
 • Rookpluim zichtbaar bij ArcelorMittal

  wo 17 mei
  Door de installatie van een nieuwe back-upinstallatie voor de ontzwaveling van het cokesgas, is de huidige ontzwavelingsinstallatie van ArcelorMittal Gent tijdelijk uit dienst genomen. Bij bepaalde weersomstandigheden is de pluim aan de schouw van de cokesfabriek meer zichtbaar en is er geurhinder.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek over het voorlopig ontwerp regionaal mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Gent

  wo 17 mei
  Sinds enkele jaren werkt onze gemeente samen met 22 andere gemeenten, de Vlaamse overheid, de Provincie Oost-Vlaanderen en andere belanghebbende besturen aan het regionaal mobiliteitsplan voor de vervoerregio Gent. Het resultaat kan je inkijken en opmerkingen op geven van 19 mei tot 16 augustus.
 • Kasteelstraat afgesloten doorgaand verkeer

  Kasteelstraat Beervelde di 16 mei
  Van 17 mei tot en met 29 september is de Kasteelstraat in Beervelde afgesloten voor doorgaand verkeer omwille van een werf.
 • Vacature: administratief medewerker cultuurdienst

  do 11 mei
  Ben jij de cult(uur)figuur die we zoeken?
 • Vacature: administratief medewerker personeelsdienst

  do 11 mei
  Onze personeelsdienst is altijd in beweging. Zo zijn we recent gestart met enkele nieuwe softwareprogramma’s en ook de fusie met Wachtebeke staat voor de deur.
 • Vacature: verpleegkundige

  do 11 mei
  Als verpleegkundige ben jij een essentiële schakel in het dagelijks leven van de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter te Lochristi. Je werkt nauw samen met het gehele team, samen staan jullie in voor de algemene gezondheid, verzorging en het welbevinden van de bewoners.
 • Vacature: zorgkundige

  do 11 mei
  Als zorgkundige ben je een onmisbare schakel binnen ons woonzorgcentrum Sint Pieter. Je draagt bij tot de zorg en de ondersteuning van het dagelijks leven van bewoners. Door jouw inzet voelen de bewoners zich gewaardeerd en gerespecteerd en wordt hun zelfredzaamheid gestimuleerd.
 • Zitdag belastingen

  aangifte di 2 mei
  Je belastingaangifte invullen? De FOD Financiën helpt je op weg met onderstaande tips. Kan je na het lezen toch nog wat hulp gebruiken? Vraag dan nu je telefonische ondersteuning aan. Alle afspraken voor de zitdag zijn helaas al volzet.
 • Vacature: deeltijds medewerker poetsdienst aan huis

  poetsdienst aan huis do 20 apr
  Voor de poetsdienst aan huis bij ouderen zoeken we een halftijdse medewerker.
 • Vacature: verzorgende ouderenzorg

  verzorgende ouderenzorg do 20 apr
  Voor het woonzorgcentrum zijn we op zoek naar een halftijdse verzorgende in de ouderenzorg. Verschillende prestatiebreuken zijn mogelijk.
 • Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

  Campagnebeeld Maak Ruimte di 18 apr
  De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat ma 3 apr
  We willen nieuwe fietspaden aanleggen langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. We combineren deze werken met rioleringswerken.
 • Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

  werkgebied ma 3 apr
  In 2021-2024 krijgt de N70 een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi.
 • Samen naar het nieuwe Lochristi

  persvoorstelling ma 27 mrt
  Deze ochtend stelde onze burgemeester Yves Deswaene samen met Rudy Van Cronenburg, burgemeester van Wachtebeke, de Kompasnota voor het nieuwe Lochristi voor. Dit document legt de krijtlijnen vast voor onze nieuwe gemeente. Centraal staat een kwaliteitsvolle dienstverlening dicht bij de inwoners.
 • Plaatsing tractorsluis Gelei

  tractorsluis wo 22 mrt
  Midden mei wordt een tractorsluis in de Gelei geplaatst. Dit is een proefopstelling die na zes maanden geëvalueerd wordt.
 • Aanleg gasleiding Desteldonk-Opwijk

  aanleg gasleiding Fluxys wo 22 mrt
  Fluxys werkt aan een tweede gasleiding tussen Desteldonk en Opwijk. 7,8 km van deze 44 km lange missing link loopt over het grondgebied van Lochristi. Deze werken zorgen voor heel wat zwaar vervoer en plaatselijke hinder.
 • Gent op Weg: vlot voorbij de werken

  Gent op Weg: vlot voorbij de werken do 23 feb
  Er staan heel wat grote infrastructuurprojecten op stapel in het noorden van Gent, Evergem, Zelzate en Wachtebeke. Dankzij Gent op Weg ben je op de hoogte van alle verkeerssituaties om zo toch vlot op weg te zijn.
1-21 Van 21