naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Toneelstuk ‘Pappie’ stelt dementie in de kijker

  Dementie di 20 aug
  Woonzorgcentrum Sint-Pieter en lokaal dienstencentrum ‘t Fazantenhof organiseren op 15 september de toneelvoorstelling ‘Pappie’. De voorstelling vindt plaats in de kerk van Hijfte om 14.30u.
 • Stekelbeesfeest

  Stekelbees viert feest wo 14 aug
  Om het einde van de eerste zomervakantie in de vernieuwde locatie in Lobos te vieren, nodigt Stekelbees je graag uit op hun feest op woensdag 28 augustus.
 • Overlast door coloradokevers

  coloradokever wo 31 jul
  De coloradokever is aan een opmars bezig, ook in Lochristi. De kever tast vooral aardappelvelden aan, maar komt ook voor in moestuinen. Zowel landbouwers als particulieren zijn wettelijk verplicht de coloradokever zelf onmiddellijk te bestrijden.
 • Werken in Bosdreef: drie weken beurtelings verkeer

  bosdreef-zebrapad wo 31 jul
  Van 12 tot ten laatste 30 augustus worden er in de Bosdreef twee rijbaankussens geplaatst aan het zebrapad aan de school. Het autoverkeer zal de werkzone beurtelings kunnen passeren.
 • Droogte (update 2): vuurverbod opgeheven - oppompverbod blijft

  iStock.com_Xen0phile di 30 jul
  Het algemeen vuurverbod en het rookverbod in natuurgebieden, provinciale domeinen, bossen of heiden zijn opgeheven. Het blijft wel verboden om water op te pompen uit 19 Oost-Vlaamse ecologisch kwetsbare waterlopen, waaronder de Kalkense Vaart en de Langelede.
 • Snelcursus digitale energiemeter: wat moet je zeker weten?

  digitale energiemeter vr 19 jul
  Fluvius start met de uitrol van de digitale energiemeter. Die elektronische meter zal je huidige elektriciteits- en gasmeter vervangen. Maar wat verandert er nu precies? Na het lezen van deze acht vragen ben je helemaal mee.
 • Psychologische ondersteuning voor 65-plussers

  Vanaf 1 augustus kan je als 65-plusser terecht bij de eerstelijnspsycholoog ma 15 jul
  65-plussers uit Lochristi kunnen vanaf 1 augustus terecht bij de eerstelijnspsycholoog voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp.
 • Zomerregime gemeentediensten

  iStock_000060447850_Medium ma 1 jul
  Tijdens de zomervakantie schakelen sommige diensten over op een zomerregime en zijn er een paar sluitingsdagen.
 • Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050

  maak ruimte voor oost-vlaanderen 2050 di 28 mei
  De Provincie werkt aan een nieuw Beleidsplan Ruimte met een langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen in 2050. Ook jouw mening daarover telt.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-14 Van 14