naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • CO, een stille moordenaar

  CO, een stille moordenaar ma 21 okt
  CO is een giftig geur- en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas of hout en kolen. De combinatie van een slecht onderhouden verwarmingstoestel en te weinig ventilatie kan leiden tot CO-vergiftiging.
 • Vraag je stookoliepremie op tijd aan!

  Vraag je stookoliepremie aan vr 18 okt
  Nu het herfst is, vullen heel wat mensen hun brandstoftank. Voor sommige gezinnen of alleenstaanden zijn die kosten niet evident. Daarom geeft het OCMW een stookoliepremie.
 • Wordt de speelplaats van jouw school ook groen?

  groene speelplaats ma 14 okt
  Een grijze stenen speelplaats heeft afgedaan. Overtuig jouw school om die om te vormen tot een groene en avontuurlijke speelplaats. Wij steunen je school daarbij met een gemeentelijke subsidie tot 2.500 euro.
 • 17de Weekend van de Jeugd!

  Weekend van de Jeugd vr 11 okt
  Een organisatie van de Lootse jeugddienst en jeugdraad! Dit driedaagse evenement speciaal voor de jeugd staat deze keer volledig in het teken van ‘Ter land, ter zee en in de lucht!’. Denk aan de ruimte, planeten, woestijnen, oceanen, gekke wezens, coole voertuigen, en dat alles zo feestig mogelijk!
 • Lochristi zoekt 20 coworkers

  coworking do 10 okt
  Heb je genoeg van het lange pendelen of de eindeloze files? Gun jezelf 1 of 2 dagen in de week wat meer rust door te coworken vanuit je eigen gemeente.
 • Lochristi treedt toe tot Statiegeldalliantie

  Statiegeld op blikjes en PETflessen wo 9 okt
  De gemeenteraad van Lochristi besliste dat we zullen toetreden tot de Statiegeldalliantie. Hiermee maken we duidelijk voorstander te zijn van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.
 • Wordt Lochristi de Fietsgemeente 2020?

  Fietsgemeente 2020 wo 9 okt
  Fiets jij graag in Lochristi? Verdient ze de titel van Fietsgemeente/-stad 2020? Vul dan zeker de online fietsenquête in en help Lochristi aan deze prestigieuze titel en een mooie geldprijs om de fietsinfrastructuur te verbeteren.
 • Het gele lintje verbindt je in de strijd tegen kanker

  Kom op tegen kanker ma 30 sep
  Toon je betrokkenheid, kom op 17 oktober langs in ‘t Fazantenhof en speld het gele lintje op als symbool van solidariteit.
 • Subsidies voor kinderopvang

  kinderopvang wo 25 sep
  Ben je een beginnende onthaalouder of heb je net een kinderdagverblijf opgestart? Wist je dan dat je van ons een subsidie kan krijgen?
 • Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050

  maak ruimte voor oost-vlaanderen 2050 di 10 sep
  De Provincie werkt aan een nieuw Beleidsplan Ruimte met een langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen in 2050. Ook jouw mening daarover telt.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken ma 11 jun
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. De steenweg en het centrum worden grondig heringericht en er wordt tegelijk een gescheiden riolering aangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo wo 11 apr
  Jeugdhuis Lodejo wordt afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uitbreiding Dienst 112 Lochristi

  Dienst 112 Lochristi vr 29 dec
  We breiden het gebouw van de ambulancedienst in de Koning-Albertlaan uit met een extra unit en dubbele garage. De werken starten eind 2018 en duren tot maart 2019.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 10,5 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2021 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2019 laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-16 Van 16