naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorbereidende werken in Zeveneken

ma 26 augustus 2019 om 13:50
In september starten de eerste voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken.

Netbeheerder Elia vernieuwt vanaf 2 september twee ondergrondse hoogspanningskabels tussen Zavel en Doorgangstraat (Lokeren). Die kabels worden dieper aangelegd, zodat rioleringswerken later veilig kunnen verlopen. Deze voorbereidende werken duren vier weken. Er is geen tot weinig hinder voor het verkeer.

Later in het najaar (vermoedelijk 4 november) starten dan de voorbereidende nutswerken. Over hetzelfde traject worden alle leidingen en kabels vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Die werken zullen anderhalf jaar duren. Tijdens de werken blijft verkeer mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken. Van zodra we een concrete startdatum hebben, zullen we hierover meer communiceren.

 

Heraanleg N70 in Zeveneken

In 2020-2021 wordt de doortocht van de N70 in Zeveneken heraangelegd.

  • De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren.
  • Er komen veilige en comfortabele fiets- en voetpaden.
  • Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt. De dorpskern krijgt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen en comfortabele busperrons.
  • De zeven oude eiken worden vervangen door zeven nieuwe, inheemse eiken van ongeveer 40 cm omtrek en 8,5 meter hoog. Na onderzoek bleek dat ze de ingrijpend wegen- en rioleringswerken niet allemaal zouden overleven.
  • We leggen tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel aan, dat het afvalwater van bijna 2.000 inwoners van Zeveneken afvoert naar de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren.

 

Meer info?

lochristi.be/werken 
www.wegenenverkeer.be/zeveneken 

Nieuwsoverzicht