naar inhoud

Nieuws : Werken

 • Molenstraat twee weken afgesloten

  molenstraat di 25 apr
  Van 25 april tot ten laatste 5 mei is de Molenstraat afgesloten voor autoverkeer tussen Moleneinde en Kapelstraat. Er is een omleiding. De begraafplaats blijft bereikbaar.
 • Herstellingswerken voetpaden Dorp-Oost en Dorp-West

  voetpaden dorp-oost-west vr 21 apr
  In het centrum van Lochristi worden de voetpaden hersteld. Er is een parkeerverbod van 24 april t.e.m. 15 mei.
 • Herstelling N70 vlakbij Sparrenlaan - verkeer maandje over versmalde rijstroken

  N70 - vervanging riool vlakbij Sparrenlaan vr 14 apr
  Van 18 april t.e.m. 20 mei wordt een rioolbuis vervangen onder de N70 vlakbij de Sparrenlaan. Tijdens de werken blijft autoverkeer in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken en de middenberm. Voor fietsers is er een omleiding.
 • Heraanleg N47 in Lokeren start op 18 april

  N47 Lokeren do 6 apr
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met de heraanleg van de N47 aan het op- en afrittencomplex van de E17. Verkeer op de N47 blijft altijd mogelijk in beide richtingen. De op-en afritten van de E17 gaan even dicht, maar telkens zo kort mogelijk. De heraanleg zal ongeveer één jaar duren.
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Aanleg fietspad langs spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen)

  fietspad spoorlijn fase 3 do 5 jan
  De provincie Oost-Vlaanderen legt een fietspad aan langs de spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen). Hiervoor wordt de overweg tweemaal tijdelijk afgesloten.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2017-‘18 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 19 dec
  We dienen nog vóór het einde van het jaar de bouwaanvraag in voor een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum (8,3 miljoen euro) met een sporthal en feest- en cultuurzaal. De gemeenteraad van december keurde het voorontwerp goed. Het huidige Uyttenhove blijft gesloten.
 • Wegen- en rioleringswerken Persijzer-, Leemstraat en (deel) Oude Veldstraat

  persijzer-leemstraat do 6 okt
  Nog tot april 2018 leggen we een gescheiden riolering aan in de Persijzerstraat, Leemstraat en op een drietal plaatsen in Oude Veldstraat. Het wegdek wordt vernieuwd en verkeersveiliger, met enkelrichtingsfietspaden, een middeneiland, rijbaanvernauwingen en verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  Nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
 • Uitbreiding sporthal Zaffelare

  sporthal Zaffelare do 26 nov
  De sporthal wordt uitgebreid met een tatamizaal voor gevechtssporten, een polyvalente zaal/klaslokaal, een vergaderzaal en een vernieuwde inkomhal. Het nieuwe gedeelte krijgt een groendak. Ook de buitenomgeving en parking worden opnieuw aangelegd.
1-14 Van 14