naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bosdreef 1,5 maand gedeeltelijk afgesloten

do 5 juli 2018 om 15:30
Van 7 augustus t.e.m 17 september is het kruispunt Bosdreef-Fazantenstraat afgesloten voor fase 2 van de aanleg van een nieuwe verkaveling en verkeersplateau. Voor automobilisten is er een omleiding.

Wat houden de werken in?

Tussen de nu nog doodlopende Kerkwegelakker en de Bosdreef (ter hoogte van het kruispunt met de Fazantenstraat) komt er een nieuwe verkaveling (het ontwerpplan vind je onderaan deze pagina).

Hiervoor worden er rioleringswerken uitgevoerd en wordt er een verkeersplateau aangelegd op het kruispunt Bosdreef-Fazantenstraat.

De nieuwe weg tussen de Kerkwegelakker en de Bosdreef zal op dat kruispunt aansluiten. Die weg wordt geknipt voor autoverkeer ter hoogte van de Kerkwegelakker. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang. Enkel in uitzonderlijke gevallen (b.v. werken of evenementen) zal deze nieuwe weg ook tijdelijk opengesteld worden voor automobilisten.

 

Wanneer?

  • Fase 1 - 11 juni t.e.m. 5 juli (UITGEVOERD): aansluiting riolering Bosdreef op nieuwe verkaveling Kerkwegelakker
  • Fase 2 - din. 7 augustus t.e.m. ma. 17 september 6u: aanleg verkeersplateau op kruispunt Bosdreef-Fazantenstraat

 

Hinder?

Het kruispunt Bosdreef-Fazantenstraat is volledig afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang.

Voor automobilisten is er een omleiding via de N70 (Dorp-Oost en Dorp-West), Stationsstraat, Burgstraat (Destelbergen), Haenhoutstraat (Destelbergen), Haanhoutstraat, Terpoelen, Ledebeekweg, Roosbroecklaan en Boskapellaan.

Bewoners van de Fazantenstraat tussen Bosdreef en Eendenstraat, Watersniphof, Veldleeuwerikhof, Scholeksterhof, Kwikstaarthof en Kievithof kunnen hun straat bereiken via de Pauwstraat.

De bussen van De Lijn volgen een omleiding via de Pauwstraat, Poelinkstraat, Ter Poelen, Haanhoutstraat, Beervelde-Dorp en Toleindestraat. Er komen tijdelijke haltes op de kruispunten Pauwstraat-Fazantenstraat en Poelinkstraat-Ledebeekweg.

Volgende haltes worden afgeschaft: Rustoord, Bosdreef, Rozelaredreef, Boskapellaan, Lobos, Ledebeekweg, Beerveldse Baan en Beervelde-station.

Opgelet!

  • De Pauwstraat is nog altijd afgesloten voor alle verkeer tussen het kruispunt met Poelinkstraat en Beerveldse Baan (de Poelinkstraat zelf is open voor verkeer) - lees meer
  • De spooroverweg in de Pensionaatstraat is definitief afgesloten voor alle verkeer - lees meer

 

Budget?

Volledig ten laste van de verkavelaar.

Nieuwsoverzicht
bosdreef-fazantenstraat-kerkwegelakker

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over