naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Tussen deur & drempel: Lochristi in beeld!

  @biestbeeld wo 27 mei
  De cultuurdienst, NOK en enkele jonge lokale fotografen slaan de handen voor een nieuw fotografieproject. Zij zullen dit coronatijdperk vastleggen aan de hand van deurportretten.
 • Goed nieuws voor de Lootse jeugd!

  buurtpleintje wo 27 mei
  De buurtpleintjes mogen opnieuw open voor spelende kinderen en de blokkende studenten kunnen terecht op verschillende bloklocaties.
 • Lees nu al het juninummer van ons infomagazine

  juninummer infomagazine Lochristi wo 27 mei
  Op dinsdag 2 juni valt het juninummer van ons gemeentelijk infoblad bij jou in de bus. Je kan dit nummer nu al digitaal lezen.
 • Lochristi en haar trage wegen

  Lootse trage wegen wo 27 mei
  Lochristi kent een heleboel ‘trage wegen’. Dat zijn verharde of onverharde paadjes zoals veldwegen en kerkwegels waar je kan wandelen, fietsen of zelfs kan gaan joggen als work-out.
 • Sabam en billijke vergoeding vraag je in één beweging aan via Unisono

  Unisono wo 27 mei
  Dankzij Unisono kan je sinds 2020 eenvoudig en snel je licenties regelen via één online platform. Wie muziek wil afspelen op een event of publieke plaats, vraagt nu dus gewoon in één keer alles aan. Bovendien krijg je maar één factuur meer.
 • Ziekjes? Bel huisarts en laat je testen op COVID-19!

  dokter di 26 mei
  Een hoest die aanhoudt, kortademigheid, geur- of smaakverlies, pijn aan de borst? Aarzel niet en bel meteen je huisarts zodat je getest kan worden op COVID-19!
 • Bibliotheek Lochristi en filialen openen opnieuw hun deuren

  bib di 26 mei
  Op woensdag 27 mei heropenen bibliotheek Lochristi en alle filialen de deuren als uitleenpunt. Je kan dus opnieuw zelf je materialen komen uitkiezen tijdens de gekende openingsuren.
 • Elke Lootse inwoner krijgt deze week een mondmasker

  mondmasker ma 25 mei
  Elke inwoner krijgt van ons deze week een herbruikbaar mondmasker. Vandaag wordt de bedeling grondig voorbereid en de maskers worden in de loop van de week aan huis geleverd.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Be-alert ma 25 mei
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom maakt ook Lochristi gebruik van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Hou rekening met slechthorenden en doven

  slechthorenden za 23 mei
  Nu mondmaskers overal verschijnen in het straatbeeld, moeten we wat meer moeite doen om elkaar te verstaan. Maar voor slechthorenden en doven is dit extra lastig. Ahosa Vzw geeft daarom tips om de communicatie met hen te vergemakkelijken.
 • Psychologische ondersteuning voor 65-plussers

  psychologische ondersteuning voor 65-plussers vr 22 mei
  Lootse 65-plussers kunnen sinds vorig jaar terecht bij eerstelijnspsycholoog Lisa De Milde voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp. Omdat klachten tijdens de coronacrisis aanzienlijk kunnen toenemen, wordt deze ondersteuning nu gratis aangeboden.
 • Verspreidhetleesvirus.be

  verspreid het leesvirus do 21 mei
  Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen.
 • Lochristi heeft warm hart voor Nationale Naaiactie

  mondmaskers wo 20 mei
  Dankzij heel wat belangeloze inzet kan Lochristi ruim 200 herbruikbare mondmaskers verdelen onder kwetsbare inwoners.
 • Gemeentediensten op afspraak

  wij werken op afspraak wo 20 mei
  Om de werking van het gemeentehuis en het Sociaal Huis zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt er momenteel enkel op afspraak gewerkt.
 • Ik winkelhier! Jij ook?

  winkelhier wo 20 mei
  Vlak voor de coronacrisis losbarstte, lanceerde UNIZO de campagne ‘winkelhier’ om mensen aan te zetten lokaal te kopen bij ondernemers uit de buurt. Deze hebben het nu extra lastig. Daarom doen we een warme oproep aan alle inwoners om onze eigen ondernemers te steunen in deze moeilijke periode.
 • Bijkomende voedselbedeling dankzij schenking en extra subsidie

  groenten di 19 mei
  Dankzij onverwachte inkomsten kan het OCMW kwetsbare inwoners ondersteunen bij de aankoop van verse groenten en fruit.
 • Subsidie lage-energiewoning

  lage-energiewoning verdient subsidies di 19 mei
  Heb je bouwplannen in Lochristi? Streef dan naar een woning met een zo laag mogelijk E-peil en geniet van een heleboel voordelen, waaronder de gemeentelijke subsidie voor lage-energiewoningen. We zetten even alle voordelen op een rijtje.
 • Energieloket opnieuw van start

  energieloket weer open ma 18 mei
  Vragen rond wonen en/of energie? Woonwijzer (SOM vzw) helpt je graag op weg!
 • Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Bel 02 572 57 57!

  zitdagen ma 18 mei
  De zitdagen voor het invullen van de belastingen zijn geannuleerd door FOD Financiën. De fysieke afspraken worden vervangen door een telefonisch gesprek.
 • Wacht niet om OCMW te contacteren

  Sociaal Huis ma 18 mei
  Door de coronacrisis komen heel wat mensen in moeilijkheden. Durf naar het OCMW te stappen om te vragen of er hulp mogelijk is.
 • Attesten online beschikbaar

  zelf attesten opvragen za 16 mei
  Heel wat attesten en akten kan je van thuis uit downloaden via Mijn DOSSIER.
 • Opnieuw markt in Lochristi

  markt vr 15 mei
  Volgende week kan je opnieuw naar de wekelijkse markt in Lochristi en Zaffelare. Ook de aardbeienmarkt in Beervelde kan je een bezoekje brengen.
 • Opgepast voor fraude met contact-tracing

  opgelet met contact-tracing-fraude do 14 mei
  Sinds deze week zijn de contactonderzoeken gestart om na te gaan met wie COVID-19-patiënten in contact kwamen. Helaas zijn er fraudeurs die zich voordoen als contact-tracer om zo informatie te pakken te krijgen.
 • Blijven fietsen allemaal

  goedbezig do 14 mei
  Heb jij de voorbije weken tijdens de lockdown ook je fiets (her)ontdekt? Het is ons in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente flink meer gefietst wordt. Top! Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen. De ideale ontspanning om je hoofd leeg te maken en bovendien een gezonde bezigheid.
 • Heraanleg N70 in Zeveneken

  n70 zeveneken do 14 mei
  In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Hiermee willen we veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.
 • Wacht niet om naar de huisarts te gaan!

  stel doktersbezoek niet uit do 14 mei
  De huisdokters stelden de voorbije weken vast dat heel wat mensen met niet-coronaklachten niet langs durven komen, zelfs voor spoedgevallen. Er is echter geen reden tot paniek. Contacteer gerust jouw arts; hij of zij helpt jou zeker uit de nood.
 • Recyclagepark op afspraak tot eind juni

  Naar IDM kan alleen op afspraak! wo 13 mei
  Alvast tot eind juni kan je enkel op afspraak op het recyclagepark terecht. Vraag dus jouw bezoek vooraf online aan. Want alleen als je jouw bevestiging van afspraak kan voorleggen, zal je toegelaten worden op het recyclagepark
 • Hulp nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte?

  hulp bij het invullen van je belastingen wo 13 mei
  De zitdagen voor het invullen van de belastingen werden in april geannuleerd door FOD Financiën. De fysieke afspraken worden vervangen door een telefonisch gesprek.
 • Psychosociale hulp & advies voor jongeren

  Best ok om even niet ok te zijn di 12 mei
  Door de coronamaatregelen zien chatlijnen een enorme toevloed aan hulpvragen van jongeren. Ook voor hen is deze periode verwarrend en kan er nood zijn aan hulp van buitenaf. Verschillende instanties hebben daarom hun capaciteit uitgebreid om met raad en daad te kunnen bijstaan voor tal van vragen.
 • Steek jij deze zomer een handje toe in het woonzorgcentrum?

  werk als jobstudent in het wzc di 12 mei
  De voorbije maanden waren heel intens in het woonzorgcentrum Sint-Pieter. Alle personeelsleden gaven het beste van zichzelf om de beste zorgen, zowel fysiek als emotioneel, te kunnen toedienen aan de 80 bewoners van het woonzorgcentrum.
1-30 Van 47