naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Plaatsing tractorsluis Gelei

wo 22 maart 2023 om 11:33
Midden mei wordt een tractorsluis in de Gelei geplaatst. Dit is een proefopstelling die na zes maanden geëvalueerd wordt.

Waarom een tractorsluis?

De buurt speelde heel wat klachten door over snel verkeer, onveiligheid voor fietsers en kapot gereden bermen. Ook de milieuraad drong aan op maatregelen omdat er regelmatig dieren doodgereden werden. Om een zicht te hebben op het huidige verkeer, voerden we tellingen uit in de Gelei, Windgat, Nerenhoek en Busstraat. Daaruit bleek dat de snelheid inderdaad te hoog was.

Enkele buurtbewoners suggereerden om eenrichtingsverkeer in te voeren en te werken met plaatselijk verkeer in de Gelei. Deze suggesties zijn helaas niet werkbaar in de praktijk. Uit onderzoek blijkt dat eenrichtingsverkeer leidt tot nog sneller verkeer. Borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ zijn moeilijk te controleren door de politie.

Bijkomende maatregelen

Naast de tractorsluis in de Gelei nemen we in de omliggende straten ook een aantal maatregelen om de snelheid te minderen. Deze tijdelijke constructies worden samen met de tractorsluis geplaatst. Dit proefproject wordt na zes maanden geëvalueerd.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over dit proefproject? Contacteer ons via mobiliteit@lochristi.beof 09 326 97 70.

Nieuwsoverzicht
tractorsluis

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over