naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

ma 3 april 2023 om 09:45
In 2021-2024 krijgt de N70 een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi.

Actuele hinder

De werken bestaan uit verschillende fase. Afhankelijk van de fase, is er een andere verkeerssituatie. De meeste actuele info over de verkeershinder vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.

   

Timing en fasering van de werken

Wegen- en rioleringswerken -  maart 2022 tot najaar 2024

In maart 2022 starten de wegen- en rioleringswerken. Die duren ongeveer 2 jaar. 

Omleiding gemotoriseerd verkeer
Door de wegen- en rioleringswerken in een aantal fases uit te voeren, blijft gemotoriseerd verkeer op de Antwerpsesteenweg altijd mogelijk in beide richtingen. Zo is er een maximale bereikbaarheid van handelszaken en woningen. De R4-oprit richting Zelzate en Gent-Zeehaven wordt tijdens de wegen- en rioleringswerken even afgesloten . Ook de afrit ter hoogte van de Orchideestraat moet tijdens die werken even dicht.

Omleiding fietsverkeer
Fietsers worden in verschillende fases van de werken omgeleid via parallelle trajecten aan de N70.

Openbaar vervoer
Ten slotte wordt de bushalte Oostakker Eisenhowerlaan tijdelijk geschrapt wanneer er aan deze bushalte gewerkt wordt. Andere bushaltes op het traject worden wellicht tijdelijk een aantal meters verplaatst naar plekken buiten de werfzone. 

   

De werken

  • Over het hele traject worden de fietspaden van de rijweg gescheiden. Waar dat mogelijk is, komt er tussen de fietspaden en de weg een parkeer- of een groenstrook. Op andere punten komt er een schrikstrook en zal het fietspad iets hoger liggen ten opzichte van de weg.
  • De verkeerslichten op de N70 krijgen op de kruispunten met de Groenstraat en de Drieselstraat een conflictvrije regeling. Dat betekent dat voetgangers en fietsers bij het oversteken niet kruisen met wagens die links of rechts afslaan.
  • Op de rijweg komt een verhoogde middenberm. Zo worden gevaarlijke afslag- en keerbewegingen onmogelijk.
  • Ter hoogte van de Herman Teirlinckstraat komt een fietsoversteek en een opstelvak voor fietsers. Een extra zebrapad zorgt dat ook voetgangers veiliger kunnen oversteken.
  • Het begin van de Groenstraat wordt uitgerust met fietssuggestiestroken. Zo blijven fietsers ook hier goed zichtbaar.
  • De Groenstraat zal niet langer schuin aantakken op de N70. De straat wordt zo heraangelegd dat ze recht tegenover de Orchideestraat komt te liggen. Dit zal het kruispunt overzichtelijker maken voor gemotoriseerd verkeer. Er komen extra zebrapaden zodat ook voetgangers veilig kunnen oversteken.
  • Aan de oprit naar de R4 richting Zelzate buigt het fietspad af en komt er een verkeerslicht. Zo krijgt fietsers ook hier een veilige oversteek.
  • Het kruispunt met de Drieselstraat wordt overzichtelijker. De op- en afritten van de R4 zullen afbuigen zodat deze recht tegenover de Drieselstraat komen te liggen. Voetgangers kunnen veilig oversteken op de extra zebrapaden.
  • In de zone die vrijkomt door de heraanleg van het kruispunt, komt een bufferbekken. Dit vangt bij hevige regenval overtollig regenwater op. Zo beschermen we de omgeving voor overstromingen. Zowel bij het bufferbekken als langs de weg komt er meer groen.
Nieuwsoverzicht
werkgebied

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over