naar inhoud

Voorbereidende nutswerken in Zeveneken-Dorp

wo 30 oktober 2019 om 11:00
Begin november starten de voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken. Op woensdag 6 november om 20u is er een infovergadering in de Sint-Eligiuskerk in Zeveneken. Dan kan je uitleg krijgen over het verloop van de (nuts)werken.

De afgelopen 2 maanden vernieuwde netwerkbeheerder Elia de ondergrondse hoogspanningskabels, zodat rioleringswerken later veilig kunnen verlopen.

Begin november starten de voorbereidende nutswerken tussen Zavel en Hoekstraat. Langs het traject worden alle leidingen en kabels vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuw aangelegde nutsleidingen. Vanaf maart 2020 starten diezelfde werken op grondgebied Lokeren (Hoekstraat tot Doorgangstraat).

 

Timing 

Opgelet! Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Noordzijde N70 (Zavel tot Hoekstraat)

 • Maandag 4 november – vernieuwen leidingen en kabels
 • Januari 2020 – huisaansluitingen

 

Zuidzijde N70 (Hoekstraat tot Zavel)

 • Januari 2020 - vernieuwen leidingen en kabels
 • Maart 2020 – huisaansluitingen

 

Hinder?

Vanaf maandag 4 november wordt aan de noordzijde één rijstrook afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de andere twee rijstroken. Parkeren aan de noordzijde is niet mogelijk.

Vanaf dinsdag 12 november wordt een tweede rijstrook aan de werkzone afgesloten voor autoverkeer en geldt éénrichtingsverkeer van Lokeren naar Gent. Autoverkeer richting Lokeren wordt omgeleid via de E17.

Vanaf januari 2020 wordt, voor de veiligheid van de wegenwerkers en voor een efficiënte uitvoering van de werken, de weg volledig afgesloten voor alle verkeer.

Fietsers en voetgangers hebben tijdens deze werken altijd doorgang.

De bussen van De Lijn volgen vanaf 12 november een omleiding (zie plan onderaan deze pagina):

 • richting Lokeren via Beerveldse Baan en Bastelare.
 • richting Lochristi rijden ze via Drongenstraat en Zeveneken-Dorp.

Voor de veiligheid van de reizigers zijn momenteel de haltes Zavel en Kerk in beide richtingen geschrapt. De reizigers worden verwezen naar de (tijdelijke) haltes Drongenstraat, Eikstraat, Sint-Elooistraat of Zavel. Bekijk alle wijzigingen op het plan onderaan deze pagina. Meer info vind je op www.delijn.be.

 

Handelaren

Gedurende de werken blijven de handelaars bereikbaar. Zelfstandigen en kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur, kunnen genieten van een hinderpremie. Kom jij in aanmerking? 

 

Communicatie

Op woensdag 6 november 2019 vond een informatievergadering plaats voor bewoners en handelaars. Onderaan deze pagina kan je de presentatie bekijken.

Vanaf woensdag 13 november kan je wekelijks terecht van 14u tot 15u in de werfkeet (Zavel) voor al jouw vragen, opmerkingen of klachten over de werken.

 

Heraanleg N70 in Zeveneken

In 2020-2021 wordt de doortocht van de N70 in Zeveneken heraangelegd.

 • De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren.
 • Er komen veilige en comfortabele fiets- en voetpaden.
 • Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt. De dorpskern krijgt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen en comfortabele busperrons.
 • De zeven oude eiken worden vervangen door zeven nieuwe, inheemse eiken van ongeveer 40 cm omtrek en 8,5 meter hoog. Na onderzoek bleek dat ze de ingrijpend wegen- en rioleringswerken niet allemaal zouden overleven.
 • We leggen tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel aan, dat het afvalwater van bijna 2.000 inwoners van Zeveneken afvoert naar de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren.

 

Meer info?

www.lochristi.be/nieuwsdetail/2053/heraanleg-n70-in-zeveneken 
www.wegenenverkeer.be/zeveneken 

Nieuwsoverzicht
Doortocht Zeveneken

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over