naar inhoud

Fietspaden en riolering N449

ma 3 april 2023 om 09:45
We willen nieuwe fietspaden aanleggen langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. We combineren deze werken met rioleringswerken.

Stand van zaken

Het dossier loopt vertraging op. De overeenkomst met het eerste studiebureau werd stopgezet. Samen met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) stelden we een nieuw studiebureau aan. 

Het nieuwe studiebureau moet het ontwerp volledig nakijken en aanpassen waar nodig. Daarbij overloopt ze alle eerdere uitgangspunten kritisch en toetst ze het dossier af aan de gewijzigde visies, regelgevingen (wijziging fietsvademecum) ... Er wordt intussen ook meer ingezet op waterinfiltratie in plaats van waterbuffering.

  

Wat houden de werken in?

Fietspaden

Tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke leggen we nieuwe eenrichtingsfietspaden.  Deze fietspaden zullen 1,75m breed en in beton zijn.

Gescheiden riolering

Tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke leggen we een nieuwe riolering aan voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater. Hiervoor zijn ook aanpassingen (afkoppeling) nodig op privédomein van alle woningen langs het traject.

  

Wanneer?

Een exacte startdatum maken we hier bekend zodra er een nieuw ontwerp is. 

 

Hinder?

Volgt nog zodra de exacte startdatum bekend is.

  

Budget?

Totale kostprijs: 9 miljoen euro

Nieuwsoverzicht
slagmanstraat

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over