naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verleydonckstraat nog tot midden augustus afgesloten

di 30 juli 2019 om 09:30
In de Verleydonckstraat legden we o.a. een middeneiland aan. Ondanks het doorrijverbod werd het nieuwe beton echter beschadigd en moet die dus opnieuw worden gegoten. Hierdoor zal de Verleydonckstraat nog tot midden augustus afgesloten blijven voor alle verkeer.

Sinds begin dit jaar voerden we in de Verleydonckstraat werken uit voor de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u.

Waar zone 50 km/u overgaat in zone 70 km/u, legden we ook een middeneiland aan als snelheidsremmer. Aan dit middeneiland kwam er ook een fietsoversteekplaats.

Begin juli werd hiervoor een verse betonverharding gegoten. Die moest een paar dagen uitdrogen. Vanaf 6 juli zou de Verleydonckstraat opnieuw open gaan.

Begin juli stelden we echter vast dat het verse beton, ondanks het feit dat de Verleydonckstraat afgesloten is voor alle verkeer, beschadigd werd door fiets- en voetsporen. Door deze beschadigingen moest de betonverharding deels worden verwijderd en opnieuw worden gegoten.

De aannemer voerde deze herstellingswerken al deels uit vlak vóór het bouwverlof. Na het bouwverlof zal hij de resterende werken nog uitvoeren.

Tot midden augustus blijft de Verleydonckstraat afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de Kapiteinsstraat, Lindestraat en Doornzelestraat. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.

De aanleg van het dubbelrichtingsfietspad, het middeneiland en de fietsoversteekplaats in de Verleydonckstraat kostten tot nu toe zo’n 1 miljoen euro (waarvan 600.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen).

Nieuwsoverzicht
verleydonckstraat - beschadiging

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over