naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uyttenhove gesloten

do 10 maart 2016 om 11:00
Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.

Eind 2015 verlengde het provinciebestuur Oost-Vlaanderen de milieuvergunning voor het verdere gebruik van het huidige Uyttenhove tot 22 april 2017. De provincie stelde daarbij als voorwaarde dat het gebouw ondertussen aangepast zou worden aan de huidige akoestische normen en brandveiligheidsvoorschriften.

De kosten voor deze aanpassingswerken worden geraamd op 400.000 euro. Rekening houdend met de staat van het erg verouderde gebouw en met onze nieuwe bouwplannen, vinden we deze dure investeringen niet te verantwoorden.

Daarom is Uyttenhove sinds 1 juli niet meer te huur voor evenementen en fuiven. De sportactiviteiten in het sportzaaltje kunnen wel nog blijven plaatsvinden.

 

Alternatieven voor Uyttenhove

We beseffen dat deze sluiting gevolgen heeft voor de verenigingen, die Uyttenhove nog altijd intensief gebruiken voor hun eetfestijnen, beurzen en fuiven. Daarom bieden we een aantal alternatieve locaties aan én een financiële tussenkomst voor verenigingen uit Lochristi die sinds 1 januari 2013 (het begin van de huidige legislatuur) Uyttenhove minstens eenmaal gehuurd hebben.

 

Tent in Puyenbroeck

Verenigingen die sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal Uyttenhove huurden, kunnen gebruik maken van de tent in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke én een financiële tussenkomst krijgen van de gemeente.

De gemeente betaalt voor de vereniging aan de provincie de kosten voor:

  • de huur van de tent voor 1 dag (weekdag: 1.000 euro / weekenddag: 1.333 euro)
  • de huur van tafels, stoelen en podium
  • het verbruik van elektriciteit, gas en water voor 1 dag
  • de schoonmaak voor 1 dag (400 euro)

De vereniging betaalt aan de gemeente:

  • de meerkosten voor de huur van de tent langer dan één dag
  • de huurprijs die men zou hebben moeten betalen voor Uyttenhove

Helemaal onderaan deze pagina kan je een berekening van de exacte prijzen voor de huur van de tent in Puyenbroeck voor één weekenddag, een volledig weekend en een week.

 

Particuliere zaal in Lochristi

In onze gemeente zijn er heel wat zalen die verhuurd worden: van parochiale kringen en zaaltjes achteraan cafés tot exclusieve zalen.

Heeft jouw vereniging sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal Uyttenhove gehuurd, dan kan je voor de huur van een particuliere zaal in Lochristi een financiële tussenkomst krijgen van de gemeente. Op basis van de factuur van de verhuurder van de zaal betalen wij jouw vereniging nadien het verschil terug tussen die huurprijs en de huurprijs die je zou hebben moeten betalen voor Uyttenhove, met een maximum van 250 euro.

Helemaal onderaan deze pagina vind je vijf uitgewerkte voorbeelden met exacte bedragen van terugbetalingen.

 

Tussenkomst voor jeugdverenigingen

In de tent in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke worden in principe  geen fuiven toegelaten.

Elke jeugdvereniging die een fuif organiseert in een tent (die ze zelf huurt) of een locatie waarvoor ze grote kosten moet maken om die ‘fuifklaar’ te maken (b.v. een loods), krijgt van de gemeente een financiële tegemoetkoming van 500 euro. Dit geldt voor alle jeugdverenigingen die sinds 1 maart 2016 erkend zijn door de jeugdraad.

Nieuwsoverzicht
uyttenhove

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Ordening

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 28
Fax
09 326 92 33
e-mail
ruimtelijke.ordening@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over