naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fietssnelweg Gent-Antwerpen weer wat langer

wo 29 november 2017 om 11:00
Nóg sneller en veiliger met de fiets naar Gent en Lokeren? Neem dan de fietssnelweg langs de spoorlijn! Die is nu weer een stukje langer met een gloednieuw fietspad tussen de Burgstraat en Pensionaatstraat. Zo is de fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen bijna klaar.

Op de fiets naar Gent en Lokeren: snel, eenvoudig, comfortabel en veilig

Tussen de Burgstraat (Destelbergen) en Pensionaatstraat (Lochristi) legde de Provincie Oost-Vlaanderen een nieuw stukje aan van de fietssnelweg Gent-Antwerpen langs de spoorlijn L59.

De nieuwe veilige en comfortabele fietsverbinding in asfalt is 1,6 km lang en 3 m breed en sluit aan op de eerder aangelegde fietspaden langs de spoorweg richting Gent en richting Lokeren.

Met deze nieuwe fietsweg is de fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen bijna volledig klaar. In 2018 wordt de volledige route ook bewegwijzerd.

 

Provincie financiert fietsweg

De nieuwe fietsweg tussen de Burgstraat en Pensionaatstraat kostte 338.361 euro. De Provincie Oost-Vlaanderen betaalde 60%, de Vlaamse overheid 40%.

Destelbergen en Lochristi stelden de gronden ter beschikking en worden eigenaar van de fietsweg. Samen zorgen ze voor het onderhoud van dit stukje van de fietssnelweg F4.

Nieuwsoverzicht
fietspad spoorlijn

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over