naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lochristi hangt regenboogvlag uit tegen discriminatie holebi’s en transgenders

wo 16 mei 2018 om 10:30
Op 17 mei is het de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). In Lochristi keuren we homo- en transfobie af. Iedereen is hier welkom. Daarom hangt aan o.a. het gemeentehuis de regenboogvlag uit.

Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Op die dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de discriminatie van holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders.

Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi’s en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie.

Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, roept alle gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen als teken van solidariteit.

Wij geven alvast gehoor aan deze oproep en tonen dat onze gemeente begaan is met al haar inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar.

Het uithangen van de regenboogvlag is een klein gebaar dat een duidelijk signaal geeft, namelijk dat iedereen hier welkom is en dat discriminatie hier niet getolereerd wordt.

De regenboogvlag hangt uit aan:

  • gemeentehuis
  • bibliotheek Beervelde
  • bibliotheek Zeveneken
  • jeugdlokalen Orphanimo!!
  • BKO Zaffelare

 

Meer info?

www.cavaria.be

Nieuwsoverzicht
regenboogvlag aan gemeentehuis

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur