naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Droogte (update 2): vuurverbod opgeheven - oppompverbod blijft

di 30 juli 2019 om 08:30
Het algemeen vuurverbod en het rookverbod in natuurgebieden, provinciale domeinen, bossen of heiden zijn opgeheven. Het blijft wel verboden om water op te pompen uit 19 Oost-Vlaamse ecologisch kwetsbare waterlopen, waaronder de Kalkense Vaart en de Langelede.

Vuurverbod opgeheven

Door de neerslag van het voorbije weekend en de lagere temperaturen is het risico op brand verminderd.

Daarom is het maken van open vuur opnieuw toegelaten. Ook het rookverbod in natuurgebieden, provinciale domeinen, recreatiegebieden, bossen en heiden is opgeheven. 

 

Oppompverbod blijft van kracht

Door de droogte van 2018 en omdat er deze winter te weinig neerslag viel, zijn de grondwatervoorraden onvoldoende hersteld. Omdat het opnieuw een droge zomer is, dalen de waterstanden en -debieten van de waterlopen snel.

Daarom is het sinds 19 juli verboden om water op te pompen uit 19 Oost-Vlaamse stroomgebieden van ecologisch kwetsbare waterlopen. Dit verbod geldt o.a. voor de stroomgebieden van de Kalkense Vaart in Lochristi, Laarne en Destelbergen en van de Langelede in Wachtebeke en Gent.

Dat verbod werd op 24 juli uitgebreid naar 11 kwetsbare meanders.

Het verbod geldt niet voor het beperkt oppompen van drinkwater voor vee of voor aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

Een overzicht van alle waterlopen en meanders met een oppompverbod en een lijst van de meest gestelde vragen vind je op gouverneuroost-vlaanderen.be. 

Nieuwsoverzicht
iStock.com_Xen0phile

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur