naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strijd mee tegen Aziatische hoornaar

wo 5 juni 2019 om 10:24
De Aziatische hoornaar is een exotische wesp die o.a. honingbijen aanvalt. Zie je zo’n Aziatische hoornaar of een nest? Neem er een foto van en meld het online.

Invasie van Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot uit China, niet te verwarren met zijn onschadelijke Europese broertje. Deze wespen zijn sinds vorig jaar aan een echte opmars bezig in ons land. Ze vallen vooral onze inheemse honingbijen aan en kunnen op korte tijd zelfs hele kolonies uitroeien.

 

Breng de invasie mee in kaart

Over heel Europa worden de Aziatische hoornaars actief bestreden. Dat gebeurt door hun nesten te verdelgen, maar de nesten zijn moeilijk te vinden. Zie je in je tuin of tijdens een wandeling in de natuur zo’n Aziatische hoornaar of een nest hangen? Neem er dan een foto van en meld het zo snel mogelijk op vespawatch.be.

 

Hoe herken je een Aziatische hoornaar?

De Aziatische hoornaar is een grote, donkere wesp. Ze is groter dan een gewone wesp en iets kleiner dan de onschadelijke Europese hoornaar.

Je kan een Aziatische hoornaar goed herkennen aan haar unieke kleurencombinatie. Op de kop en het borststuk zijn ze volledig zwart. Ook het achterlijf is grotendeels zwart met slechts één brede gele band. De pootjes zijn zwart met opvallende gele tipjes.

Van de Aziatische hoornaar hoef je zelf weinig schrik te hebben. De wesp mag dan wel zeer agressief zijn als je haar nest verstoort, in de vrije natuur toont ze geen interesse in de mens. Met haar angel kan de hoornaar wel meermaals pijnlijk steken zoals andere wespen. Daag ze dus zeker niet uit!

Nieuwsoverzicht
Aziatische hoornaar

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees ook

Lees meer artikels over