naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Online aanmelden voor Gentse middelbare scholen

vr 15 maart 2019 om 06:00
Zet je kind dit jaar de stap naar een secundaire school in Gent? Meld je dochter of zoon dan online aan tussen 1 en 26 april!

Stap 1: kies enkele scholen

Een school dicht bij huis of bij mama’s of papa’s werk? Dezelfde school als broer of zus? Een school waar vrienden gaan? Een kleine of grote school? Een school met een bus- of tramhalte nabij? Er zijn veel secundaire scholen in Gent! Pin je niet vast op één school maar maak meerdere keuzes. Wat is belangrijk voor jou én voor je kind? Ga op scholenbezoek of doe een test op www.vanbasisnaarsecundair.be

 

Stap 2: meld je kind aan

 • Ga tussen 1 en 26 april naar meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.
 • Registreer en/of log in en vul alle gegevens in van jou en je kind(eren).
 • Duid de verschillende favoriete scholen aan. Je mag zo veel mogelijk aanduiden als je zelf wil. Er is geen limiet. Begin met je eerste keuze. Je mag ofwel scholen met 1A (getuigschrift basisonderwijs) of met 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) aanduiden.
 • Op 13 mei ontvang je een e-mail met daarin het resultaat van de aanmelding.

Nieuw is dat ook broers en zussen en kinderen van personeelsleden zich moeten aanmelden tussen 1 en 26 april. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer/zus of waar de ouder werkt.

 

Stap 3: schrijf je kind in

Op 13 mei krijg je een mail met het resultaat van de aanmelding. Er zijn drie mogelijkheden:

 1. Je kind krijgt een plaats op een van de scholen en wil daar ook naar toe gaan
  Maak een afspraak met de school en schrijf je kind in tussen 15 mei en 7 juni. Na 7 juni verlies je je plaats op die school.
 2. Er is plaats, maar niet op de school waar je kind het liefst naar toe wil
  Schrijf je kind in op school waar het plaats kreeg. Je kind blijft op de wachtlijst staan van de scholen die hoger op het lijstje staan. Je krijgt een seintje als er daar plaats vrijkomt.
 3. Er is geen plaats (of je hebt je kind niet online aangemeld)
  Vanaf 15 mei kan je je kind rechtstreeks inschrijven op een school waar er nog vrije plaatsen zijn. Het aantal plaatsen en scholen zullen wel beperkt zijn.

 

Wat als je niet aanmeldt?

Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas vanaf 15 mei inschrijven in een school waar er nog plaats is. De keuze zal beperkt zijn, omdat sommige scholen na de online toewijzingen volzet kunnen zijn.

 

Waarom meerdere scholenkeuzes?

Als je maar één school ingeeft en er is daar geen plaats meer, dan moet je wachten tot 15 mei om je kind in te schrijven in een school met nog vrije plaatsen. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

Nieuwsoverzicht
Meld je aan voor een nieuwe school

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over