naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Proefproject slimme ledverlichting - update

vr 11 januari 2019 om 08:30
In Lobos, de Smalle Heerweg en Haanhoutstraat plaatst netbedrijf Fluvius vanaf midden januari nieuwe energiezuinige ledverlichting. De 300 ‘slimme’ leds zorgen voor licht op maat.

Licht op maat en ‘slimme steden’

De ‘slimme’ ledverlichtingstoestellen kunnen individueel bediend worden. Vanop afstand kunnen de branduren worden ingesteld of de helderheid verhoogd bij b.v. noodsituaties, ongevallen of evenementen. De slimme leds melden zelf automatisch een defect aan netbedrijf Fluvius (fusie van Eandis en Infrax).

De nieuwe slimme verlichting maakt ook smart city-toepassingen mogelijk. De leds kunnen gebruikt worden om b.v. luchtkwaliteit te meten, voor parkeerbegeleiding, als veiligheidscamera’s of publieke wifi-netwerken.

Via de proefopstelling in Lochristi kan Fluvius nagaan welke technieken het beste werken en in welke specifieke situaties. Onze gemeente is de eerste gemeente met slimme leds.

 

Minimale hinder voor buurtbewoners - wel tests

In de wijk Lobos wordt de ledverlichting geplaatst tijdens de tweede helft van januari. De Haanhoutstraat krijgt slimme leds tijdens de eerste helft van maart. In de Smalle Heerweg en een aantal zijstraten is de nieuwe ledverlichting al geplaatst.

Zowel overdag als ’s avonds kunnen er wel technische tests gebeuren. Zo kan de verlichting uitzonderlijk overdag even branden of kort worden gedimd of uitgeschakeld.

Die tests zijn erg belangrijk om de verlichting overal goed in te stellen. Fluvius zorgt er uiteraard voor dat de verlichting maximaal blijft werken tijdens de wintermaanden.

Meer weten over slimme leds? Bekijk dan dit korte demofilmpje.

Nieuwsoverzicht
slimme leds

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 24
e-mail
duurzaamheid@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over