naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Primeur voor Lochristi: slimme ledverlichting

vr 30 november 2018 om 16:00
In Lobos, de Smalle Heerweg en Haanhoutstraat plaatst netbedrijf Fluvius nieuwe energiezuinige ledverlichting. De 300 ‘slimme’ leds zorgen voor licht op maat en maken smart cities mogelijk. Lochristi fungeert als proefproject voor heel Vlaanderen.

Licht op maat en ‘slimme steden’

De ‘slimme’ ledverlichtingstoestellen kunnen individueel bediend worden. Vanop afstand kunnen de branduren worden ingesteld of de helderheid verhoogd bij b.v. noodsituaties, ongevallen of evenementen. De slimme leds melden zelf automatisch een defect aan netbedrijf Fluvius (fusie van Eandis en Infrax).

De nieuwe slimme verlichting maakt ook smart city-toepassingen mogelijk. De leds kunnen gebruikt worden om b.v. luchtkwaliteit te meten, voor parkeerbegeleiding, als veiligheidscamera’s of publieke wifi-netwerken.

Via de proefopstelling in Lochristi kan Fluvius nagaan welke technieken het beste werken en in welke specifieke situaties. Onze gemeente is de eerste gemeente met slimme leds.

 

Minimale hinder voor buurtbewoners

In de Smalle Heerweg en een aantal zijstraten en in een deel van Lobos is de nieuwe ledverlichting al geplaatst. Begin 2019 wordt ook de Haanhoutstraat uitgerust met slimme leds.

Zowel overdag als ’s avonds kunnen er wel technische tests gebeuren. Zo kan de verlichting uitzonderlijk overdag even branden of kort worden gedimd of uitgeschakeld.

Die tests zijn erg belangrijk om de verlichting overal goed in te stellen. Fluvius zorgt er uiteraard voor dat de verlichting maximaal blijft werken tijdens de wintermaanden.

Nieuwsoverzicht
slimme leds

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 24
e-mail
duurzaamheid@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over