naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdhuis Lodejo afgebroken

do 21 juni 2018 om 08:49
Met een kraan begon op 20 juni de afbraak van jeugdhuis Lodejo. Het huidige gebouw moet plaats ruimen voor een multifunctioneel gebouw met o.a. een feest- en cultuurzaal. De nieuwe Lodejo zal 2,9 miljoen euro kosten en klaar zijn midden 2019.

Nieuwe Lodejo: jeugdhuis én cultuur- en fuifzaal

Het huidige gebouw is erg verouderd en voldoet niet meer aan de huidige bouw- en energienormen. Daarom wordt het afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. De historische voorgevel staat op de lijst van onroerend erfgoed en zal worden heropgebouwd.

De gelijkvloerse verdieping zal bestaan uit o.a. de centrale inkom, bureaus voor de medewerkers van jeugdhuis Lodejo, een foyer en een multifunctionele zaal, met uitschuifbare tribune. Die zaal kan worden gebruikt voor fuiven tot max. 750 pers. of voor culturele evenementen tot max 250 pers.

Op de eerste verdieping komen een instuifruimte met bar voor jeugdhuis Lodejo en de backstage van de multifunctionele zaal. Op de tweede verdieping is er een vergaderzaal en een projectruimte van het jeugdhuis. In de kelder komen er o.a. twee repetitielokalen voor muziekbands en bergruimte.

Vlakbij de Lodejo zal een vaste fietsenstalling geplaatst worden, goed voor 100 fietsen. Bij evenementen voor meer dan 250 pers. wordt die fietsparkeercapaciteit nog uitgebreid met een tijdelijke fietsenstalling.

Nieuwsoverzicht
Afbraak balkon Lodejo

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur