naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lochristi is Reynaertgemeente 2018!

wo 17 januari 2018 om 08:00
In onze gemeente word je op talloze manieren aan Reynaert herinnerd. De sluwe vos zal zich hier dus helemaal thuis voelen dit jaar, want binnenkort wordt Lochristi officieel voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert. Binnenkort kom je hier al onze plannen te weten!

Intergemeentelijk… Qué?

Het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert is een grensoverschrijdend, cultureel samenwerkingsproject tussen gemeenten boven en onder de grens met Nederland. Hulst en Axel in Zeeuws-Vlaanderen, het hele Waasland én Destelbergen en Lochristi maken er deel van uit. Het project wil o.a. het verhaal van Van den vos Reynaerde promoten en daarvoor allerlei activiteiten organiseren.

 

Welke vos?

Van den Vos Reynaerde is een middeleeuws dierenepos dat geldt als een hoogtepunt in de Middelnederlandse literatuur. Het werd geschreven door ene Willem die Madocke maecte en het vermeldt enkele Vlaamse plaatsnamen zoals Belsele, Hulsterlo en ook ons Lootse gehucht Hijfte. Dat is meteen de reden waarom in Lochristi onder andere de gemeentelijke bibliotheek, een taverne, een feestzaal, een jeugdbeweging en verschillende monumenten, een lokaal bier en verschillende socio-culturele verenigingen verwijzen naar het epos.

 

Iedereen Reynaert!

Verschillende verenigingen en andere partners dragen hun steentje bij aan het feestelijke Reynaertjaar 2018. Zij lieten zich inspireren door het tijdloze dierenverhaal en organiseren een beestige activiteit. Zo zal je de Reinaertreuzen het hele jaar lang her en der zien opduiken, en kan je je o.a. verwachten aan een zaklampentocht, een Reynaerdiaanse 11 juliviering, een fietszoektocht en nog veel meer. We geven de aftrap van dit jaar vol vossenstreken op zondag 4 maart.

 

Meer info?

09 326 88 27
reynaert@lochristi.be 

Nieuwsoverzicht
Reynaert

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Zavel 59080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 79 14
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur

Lees meer artikels over