naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis huisdiersticker

di 14 augustus 2018 om 13:15
Vanaf 23 augustus vind je een gratis huisdiersticker in de inforekken in het gemeentehuis. Met die sticker kan je aan de brandweer laten weten hoeveel huisdieren ze moet redden bij bijvoorbeeld een brand.

Waarom een huisdiersticker?

Op de huisdiersticker duid je aan hoeveel katten, honden of andere huisdieren er bij jou thuis zijn. Kleef de sticker goed zichtbaar op je raam of deur. Dan weet de brandweer meteen dat ze nog huisdieren moeten redden, bij een brand bijvoorbeeld.

De brandweer zal bij een noodgeval uiteraard altijd eerst mensenlevens proberen te redden. En daarna - ook zonder sticker trouwens - dieren. Maar vaak weet de brandweer gewoon niet dat er nog huisdieren zijn. Of verstoppen de dieren zich als ze het gevoel hebben dat er gevaar is.

Met een huisdiersticker aan de gevel weten de hulpdiensten onmiddellijk hoeveel huisdieren er nog binnen zijn.

 

Vergeet je rookmelders niet!

Het is een misvatting dat je hond of kat ’s nachts alarm zal slaan bij rookontwikkeling. Enkel rookmelders laten je dan niet stikken! Want als je slaapt, ruik je immers niets.

Koop dus goede rookmelders, hang ze op de juiste plaats en test ze minstens eenmaal per maand (b.v. elke eerste donderdag van de maand). Meer informatie vind je op www.speelnietmetvuur.be.

Nieuwsoverzicht
huisdiersticker

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur