naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Kruispunt Slagmanstraat/Lozen Boer

wo 24 mei 2023 om 11:18
Vanaf 30 mei werken aan kruispunt Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70) in Lochristi

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start op dinsdag 30 mei met werken aan het kruispunt van de Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70) in Lochristi.

Om de verkeersdoorstroming vlotter te laten verlopen, komt er op de Slagmanstraat (N449) een afslagstrook richting Lokeren. Ook de verkeerslichtenregeling wordt aangepast. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee weken. Het verkeer richting Wachtebeke volgt een omleiding, in het weekend van 10 en 11 juni is er ook in de andere richting hinder.

Vlottere doorstroming en conflictvrij kruispunt

De werken situeren zich op de aansluiting van de Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70). Op de Slagmanstraat (N449), de tak van het kruispunt naar Wachtebeke, wordt het middeneiland vervangen door een afslagstrook naar links. In de toekomst stelt verkeer komende van Wachtebeke richting Lokeren zich apart op, wat zorgt voor een vlottere doorstroming.

Bovendien komt er een aangepaste lichtenregeling met vierkant groen dat zorgt voor een conflictvrije verkeerslichtenregeling voor voetgangers en fietsers. Ten slotte krijgt dit stuk van de Slagmanstraat (N449) een nieuwe laag asfalt. Op de rest van het kruispunt wordt niet gewerkt.

Omleidingen richting Wachtebeke

De werken starten op dinsdag 30 mei 2023 en duren zo’n 2 weken, onder voorbehoud van goed weer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in 3 fasen. Tijdens fase 1 (30 mei - 9 juni) kan verkeer vanuit Wachtebeke steeds Lozen Boer (N70) oprijden. Richting Wachtebeke zijn er omleidingen. Fietsers rijden via de Oude Slagmanstraat. Verkeer vanuit Gent volgt de omleiding via de Hoekskensstraat, Kapiteinsstraat en Rechtstraat. Verkeer vanuit Lokeren rijdt via de Hoekstraat, Persijzerstraat, Leemstraat en Bosdam.

Aansluiting één weekend afgesloten

Tijdens het weekend van 10 en 11 juni is de volledige aansluiting afgesloten voor asfalteringswerken (fase 2). Fietsers rijden dan in beide richtingen via de Oude Slagmanstraat. Richting Wachtebeke blijven dezelfde omleidingen gelden. Ook verkeer vanuit Wachtebeke volgt omleidingen: via de Rechtstraat richting Gent, en via Bosdam richting Lokeren en Beervelde. Voor verkeer tussen Lokeren en Gent is er geen impact. Vanaf 12 juni wordt de nieuwe verkeerslichtenregeling in dienst gesteld (fase 3). Het verkeer ondervindt hierdoor geen hinder.

 

Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/lochristi

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over