naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rebellie in woonzorgcentrum Sint-Pieter

wo 21 september 2022 om 12:04
Maandag 19 september startte in woonzorgcentrum Sint-Pieter de foto-expo Rusthuisrebel. Op 27 foto’s in de gang en cafetaria tonen enkele inwoners zich van hun stoerste kant. Wil jij de foto’s bezichtigen, spring dan zeker eens binnen in het woonzorgcentrum.

De ouderen mogen dan wel al eens kraken en piepen, iets trager stappen en niet alles meer duidelijk horen, ze hebben nog wat in hun mars. Dat is wat de expo wil duidelijk maken. Het woonzorgcentrum Sint-Pieter zet reeds jaar en dag in op positieve beeldvorming van ouderen met én zonder dementie.

De fototentoonstelling is het resultaat van een intergenerationele samenwerking met schoolgaande jongeren van Edugo, twee kunstenaars (Barbara Callewaert en Jo Verhenne) en Cultuurlab Vlaanderen. In de zomer van 2021 ging Cultuurlab Vlaanderen op zoek naar verhalen bij de bewoners van het woonzorgcentrum. Uit deze gesprekken haalden de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement & Visual Merchandising van EDUGO Lochristi quotes om op hun producten te drukken. De opbrengst van hun mini-onderneming schonken ze aan het woonzorgcentrum. Een deel van dit geld werd gebruikt voor de fotoshoot. Het woonzorgcentrum schakelde Bennie Vanderpiete in om de foto’s te nemen.

Nieuwsoverzicht
rusthuisrebel

Openingsuren & contact

WZC Sint-Pieter - OCMW

adres
Bosdreef 5B9080 Lochristi
Tel.
09 355 51 37