naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken N70: Aanpassingen signalisatie voor fietsers

do 8 september 2022 om 15:26
De signalisatie voor fietsers langs de werfzone N70 wordt vanmiddag aangepast. Het fietspad aan de kant van het gemeentehuis dient vanaf vandaag 16 uur tijdelijk als een dubbelrichtingsfietspad. Dit geldt tot het einde van de werken.

De signalisatie voor fietsers wordt op 8 september 2022 aangepast in de richting van Gent naar Lokeren. Het verbodsbord voor fietsers (C11) van Gent naar Lokeren wordt weggehaald. Er komt een verkeersbord verplicht fietspad (D7) voor in de plaats. Het fietspad fungeert dus tijdelijk als een dubbelrichtingsfietspad. In de zijstraten komt een waarschuwingsbord (B1 + M10) dat er dubbelrichtingsfietsverkeer is.

Het gemeentebestuur vraagt met aandrang dat het doorgaande fietsverkeer gebruik blijft maken van de omleidingen. Dit omdat het fietspad eigenlijk niet gemaakt is voor een dubbelrichtingsfietspad.

De beoogde situatie van de bordenopstelling (en van het signalisatieplan) was dat de fietsers richting Lokeren (dus met de rijrichting) op de rijbaan fietsen. Er was dus sprake van gemengd verkeer op de rijbaan. Fietsers richting Gent maken gebruik van het nieuwe fietspad of volgen de omleiding.

De praktijk wijst uit dat de signalisatie niet duidelijk is voor de fietser uit de richting van Gent naar Lokeren. Met als gevolg dat de verkeersveiligheid in gedrang kwam. Daarom heeft het gemeentebestuur in samenspraak met de politie en het Agentschap Wegen en Verkeer besloten de signalisatie aan te passen. De nieuwe signalisatie blijft gelden tot en met het einde van de werken.

Nieuwsoverzicht
N70

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over