naar inhoud

Gemeentehuis kleurt oranje voor campagne Say No To Violence Against Women

do 25 november 2021 om 10:21
Van 25 november tot 10 december wordt het gemeentehuis oranje verlicht voor de campagne Say No To Violence Against Women.

Op 25 november is het de ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Geweld tegen vrouwen en meisjes is nog steeds een wereldwijde problematiek.

Van 25 november tot 10 december kleuren in een groot aantal steden en gemeenten officiële gebouwen oranje. Hiermee vraagt Zonta International aandacht voor de campagne “Say NO to Violence Against Women” (Zeg NEE tegen Geweld Op Vrouwen). Ook ons gemeentehuis zal gedurende deze periode 's avonds oranje verlichten. De campagne heeft als doelstelling om te inspireren tot het ondernemen van acties om geweld op vrouwen en meisjes wereldwijd in the picture te zetten en en halt toe te roepen.

Over Zonta

Zonta is een internationale organisatie waarbij vrouwen actief samenwerken om wereldwijd het leven en de status van vrouwen en meisjes te verbeteren. Dit kan via informatie en sensibilisering, maar vooral door het financieel ondersteunen van concrete projecten. 
 
Nieuwsoverzicht