naar inhoud

Geen vervuilde grond in Wonderwoud

zo 6 juni 2021 om 11:10
Deze week doken geruchten op dat er verontreinigde grond van de werken aan de Oosterweelverbinding naar het Wonderwoud in Lochristi zou afgevoerd worden. We drongen een tijd geleden al aan bij de Vlaamse Waterweg, de bevoegde instantie, om geen verontreinigde gronden in het Wonderwoud te deponeren.

De Vlaamse Waterweg bevestigde ons formeel dat ze hiervoor geen intenties heeft. Bovendien zou het ook onmogelijk zijn. De vervuilde grond van de Oosterweelverbinding moet binnen het projectgebied hergebruikt worden. Momenteel is er ook nog geen milieuvergunning om grond aan te voeren in het Wonderwoud. De Vlaamse Waterweg maakt momenteel een nieuwe aanvraag voor het deponeren van niet-verontreinigde grond op. Deze vergunning zal ten vroegste in 2022 beschikbaar zijn. Het storten van grond op de site is tot dan niet mogelijk.

We zien er als gemeente op toe dat ook in de toekomst enkel niet-verontreinigde gronden op de site wordt gestort zodat we de natuurwaarden van de groenpool Wonderwoud niet hypothekeren.

Nieuwsoverzicht
Wonderwoud

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak!