naar inhoud

Kies jouw goedkoopste energieleverancier

ma 11 november 2019 om 06:00
Energie kost geld maar dat betekent niet dat je te veel moet betalen. Met de V-test van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) kan je eenvoudig nagaan welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

Door je gezinssamenstelling en je levensstijl kan jouw energiebehoefte immers volledig anders zijn dan die van je buurman. De ene energieleverancier kan dus veel beter inspelen op jouw behoeften dan de andere.

Via de V-test kan je makkelijk nagaan bij welke leverancier jij het goedkoopst uitkomt. Hiervoor heb je enkel je laatste afrekeningsfactuur voor elektriciteit en/of aardgas nodig. Deze test vind je op www.vreg.be. Wie geen internet heeft, kan elke werkdag tussen de kantooruren bellen naar het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid waar medewerkers de test voor jou zullen uitvoeren.

Wie wil, kan ook een afspraak maken met een maatschappelijk werk(st)er van het OCMW om samen de vergelijkende test uit te voeren.

Wat na de test?

Als je een goedkopere energieleverancier gevonden hebt, is het heel makkelijk om hiermee een contract af te sluiten. Sinds 2012 kunnen gezinnen en KMO’s gratis van leverancier veranderen. Je moet enkel een contract met een andere leverancier tekenen.

Deze regelt alles voor jou zodat je binnen de maand kan veranderen. Let wel op: er zijn energieleveranciers met een wachttijd voor nieuwe klanten. Je vraagt dus best even na vanaf welke datum je nieuwe leverancier je kan beginnen leveren.

Meer info?

Sociale dienst OCMW
09 355 93 09
info@ocmwlochristi.be 

Nieuwsoverzicht
Energieleverancier

Openingsuren & contact

OCMW - Sociaal Huis

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
Fax
09 356 95 94
e-mail
info@ocmwlochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8.30 tot 11.30 uur en 15 tot 17.30 uur

Lees meer artikels over