naar inhoud

Cultuurraad Lochristi zoekt kortfilms

wo 17 juli 2019 om 10:30
Op 1 september organiseert onze cultuurraad Kortfilm.Lochristi in Lodejardin. Voor dit kortfilmfestival is het op zoek naar kortfilms met een Lootse link.

Kortfilm.Lochristi

Op zondag 1 september, de laatste dag van de vakantie, organiseert de vernieuwde cultuurraad – samen met jeugdhuis Lodejo – een kortfilmfestival. Dat vindt plaats in openlucht in Lodejardin, de tuin van de vroegere pastorie in de Dekenijstraat. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de tijdelijke lokalen van Lodejo, wat verderop.

De toevoeging .Lochristi slaat niet enkel op de locatie van het kortfimfestival. De cultuurraad wil een gevarieerde en zo breed mogelijke selectie van kortfilms brengen. Kortfilms gemaakt door Lochristinaren, kortfilms waarin Lochristinaren acteren of aan meewerken, kortfilms die in Lochristi gemaakt zijn.

Zo staat al About the boy who ate an Oakwood chair op het programma. Deze film van regisseur Pieter Goethals, afkomstig uit Lochristi, werd al vertoond in de Gentse cinema Sphinx. Daarnaast zal Lochristinaar Tim Dierickx (Ghently) de timelapse tonen die hij in opdracht van de gemeente maakt van de bouwwerken van de nieuwe Lodejo.

 

Gezocht: Lootse kortfilms

De cultuurraad werkt nog volop aan de verdere programmatie van Kortfilm.Lochristi. Alle kortfilms met een link naar Lochristi zijn welkom.

Heb je zelf een kortfilm gemaakt over of in Lochristi? Heb je als Lochristinaar meegewerkt aan of geacteerd in een kortfilm? Laat het de cultuurraad dan weten via cultuurraad.lochristi@gmail.com, 0475 37 93 24 (Paul Denis, voorzitter) of 0475 90 60 19 (Joris Serlippens, ondervoorzitter).

Nieuwsoverzicht
film in openlucht

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 27
Fax
09 355 90 51
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur