naar inhoud

Een uitstekend slot is niet altijd... uitstekend

do 16 mei 2019 om 06:00
Bijna 40% alle woninginbraken gebeurt via de zij-of achterdeur. Bescherm je woning dus met een goed en veilig slot.

Er zijn heel wat veiligheidssloten die je kan gebruiken. Zo bestaan er b.v. deuren met een veiligheidscilinder, een veiligheidsrozet en een meerpuntsslot. Samen zorgen ze voor
een optimale beveiliging van je woning tegen inbraak.

Een veiligheidscilinder zorgt er voor dat het cilinderslot niet kan uitgeboord of afgebroken worden. Er zijn ook nog certificaatcilinders. Die verhinderen dat eender wie sleutels kan laten bijmaken. Voor een extra sleutel moet je dan via een certificaatkaartje kunnen aantonen dat jij de eigenaar bent.

Een veiligheidsrozet is een extra versteviging over de cilinder. Het zorgt ervoor dat de cilinder niet te verwijderen is. Dit is dus de ideale en goedkope oplossing als je cilinderslot uitsteekt.

Een meerpuntsslot zorgt ervoor dat de deur op verschillende plaatsen sluit. Het slot is verstevigd met extra veiligheidsplaten. Die zorgen ervoor dat de deur niet kan opengebroken worden.

Wil je graag advies en tips om diefstal en inbraak te voorkomen? Surf dan naar www.pz5416.be of stuur een mailtje naar pz.regiopuyenbroeck@police.belgium.eu! 

Nieuwsoverzicht
Een goed slot?

Openingsuren & contact

Politie

adres
Dekenijstraat 39080 Lochristi
Tel.
09 310 33 00

Openingsuren

Vandaag:8 tot 17 uur