naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bewegen: er is altijd wel iets dat je kan doen!

ma 13 mei 2019 om 06:00
Dat we met z’n allen veel te veel zitten en te weinig bewegen, is algemeen geweten. Maar wist je dat dat je er met de hulp van een Bewegen Op Verwijzing-coach op een heel makkelijke manier iets aan kan doen? Kinesiste Ina Creten is in Lochristi aan de slag als BOV-coach. 

Veel mensen klagen bij de huisarts over allerlei kleine pijntjes en futloosheid. Daarvoor heb je niet altijd vitaminesupplementen nodig. Heel wat huisartsen geven je tegenwoordig een doorverwijsbrief voor de Bewegen Op Verwijzing-coach. Want bewegen geeft je méér energie en laat je lichaam beter werken.

Ina Creten werkt al één jaar als BOV-coach in Lochristi. Zij maakt samen met mensen die door hun huisarts doorverwezen zijn, een laagdrempelig beweegplan op.

“De mensen die ik begeleid, zitten niet in een bepaalde leeftijdsgroep. Ik zie zowel twintigers die niet van achter hun pc-scherm geraken, als tachtigers diede hele dat in hun zetel zitten. In het startgesprek, dat een uur duurt, kijken we samen wat het probleem is, wat je huidige beweegniveau is en wat je graag  doet. Dan kijken we hoe we bewegen op een aangename en laagdrempelige manier kunnen integreren in je leven”, vertelt Ina.

Als kinesiste weet zij welke bewegingen bij welk activiteitsniveau passen. “Een patiënt met zware longproblemen adviseer ik b.v. om niet in één keer een bord met eten en een glas water mee te nemen naar de living, maar om dat in twee keer te doen. Soms moet je werken met babystapjes, maar ook dat maakt al een verschil. Andere mensen hebben geen idee welk uitgebreid sportaanbod je in Lochristi hebt. Dan kijk ik samen met hen wat er voor hen geschikt is. We werken altijd op maat. De bedoeling is dat je je bewust bent van hoeveel je zit en hoe je dit kan verbeteren zodat je een actiever leven krijgt en beter in je vel zit. Niet voor heel even, maar voor de rest van je leven. Meer bewegen is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Er is altijd wel iets dat je kan doen.”

 

Meer weten over Bewegen Op Verwijzing?

Je huisarts vertelt je graag meer. Je hebt recht op 7 uur ondersteuning, verspreid over twee jaar. Dit kost 5 euro per kwartier. Krijg je een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, dan betaal je slechts 1 euro per kwartier.

Nieuwsoverzicht
Bewegen op verwijzing - Ina Creten

Openingsuren & contact

Ouderen

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 76
e-mail
ouderen@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak.

Lees meer artikels over