naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boekstart-dag

vr 10 mei 2019 om 06:00
Breng op zaterdag 18 mei je baby of peuter mee naar de bib. We hebben voor elke boekstarter (0-3 jaar) een geschenk. Want hier begint een leven vol lezen.

Waarom vroeg starten met boeken?

Wist je dat kinderen die al vroeg kennismaken met boeken taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen en beter rekenen? Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen en verhaaltjes vertellen en beluisteren haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is ‘quality time’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

 

Geschenk

We hebben voor elk gezin met een boekstarter (0-3 jaar) een geschenk (zolang de voorraad strekt). Breng dus zeker je kinderen mee naar de bib. Het geschenk kan je ophalen aan de balie.

 

Live Tik Tak in de bib

Om 10.30u en om 11u kunnen jullie samen genieten van een live Tik Tak-voorstelling. Kom je nestelen op ons tapijt. Bij Tik Tak weet je nooit waarover het zal gaan. Laat je dus verrassen. De voorstelling duurt 15 à 20 minuten. Ook grotere kinderen kunnen meegenieten, een Boekstart-kleurplaat onder handen nemen of gewoon boekjes kiezen in de bib.

  • Wanneer? Zaterdag 18 mei om 10.30u en om 11u
  • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning-Boudewijnlaan 6)
  • Voor wie? Kinderen vanaf 0 jaar + (groot-)ouders
  • Prijs? Gratis
  • Inschrijven? Via de bibliotheekbalie, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be 

 

Bon Kind&Gezin = 2 gratis boeken van de bib

Bij het consultatiebureau van Kind&Gezin krijgen alle kinderen van 15 maanden een boekenbon. In de bib kan je hem omruilen voor een tas met 2 boekjes. Ook als de bon al even in jouw tas zit, is hij nog altijd geldig. Je hoeft geen lid te zijn van onze bib en als je lid wil worden, kan dat gratis. Je kan met de bon ook terecht in onze filialen Beervelde, Zaffelare en Zeveneken.

 

Meer info?

www.boekstart.be 

Nieuwsoverzicht
Boekstart-dag

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over