naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

AED-toestel aan ’t Fazantenhof

wo 20 maart 2019 om 06:00
Er hangt nu ook een Automatische Externe Defibrillator of AED aan het dienstencentrum ’t Fazantenhof. Met dit toestel kan je het leven van slachtoffers van een hartstilstand redden. De AED is 24/7 beschikbaar.

Wat doet een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart kan toedienen. Je kleeft de elektroden van dit volautomatische toestel op de borstkas van het slachtoffer. Daarna analyseert het toestel het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.  Een AED is gebruiksvriendelijk en volledig veilig. Zodra je de AED activeert, gidst het toestel je met gesproken instructies automatisch doorheen de reanimatie. Het toestel beslist zelf of het een stroomstoot door het hart zal toedienen.

 

Lochristi Hartveilig

In België worden dagelijks ongeveer 30 mensen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis: op straat, thuis, op het werk, onderweg, tijdens het sporten,… Een ziekenwagen doet er vaak minutenlang over om ter plaatse te komen. En dat terwijl tijd cruciaal is voor de overlevingskans van deze slachtoffers. Nu overleeft slechts 5 tot 10 procent van hen, maar dat kan anders. Lochristi wil een hartveilige gemeente zijn. Daarom plaatsten we op 11 druk bezochte locaties een Automatisch Externe Defibrillator of kortweg AED. Die zijn 24/7 beschikbaar.

 

Waar vind je de 11 AED-toestellen?

  • Ingang gemeentehuis en dienstencentrum ’t Fazantenhof
  • Sporthal 't Veerleveld in Zaffelare
  • Uyttenhove
  • Aan de terreinen van alle voetbalclubs
  • Aan de tennisclub in Zaffelare
  • Aan de surfput in Beervelde
Nieuwsoverzicht
Lochristi hartveilig

Openingsuren & contact

112

adres
Koning Albertlaan 219080 Lochristi
Tel.
0477 25 65 85
e-mail
info@112-lochristi.be

Lees meer artikels over