naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meer bewegen? Je huisarts helpt je verder!

wo 6 februari 2019 om 06:00
Wil je meer bewegen, maar weet je niet hoe? Of heb je geen zin of tijd? Je huisarts kan je helpen! Hij kan je doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die maakt voor jou een beweegplan op.

Je huisarts helpt je!

Je huisarts verwijst je door naar een Bewegen Op Verwijzingcoach. Voor Lochristi is dat Ina Creten. Die professionele coach helpt je gezond te bewegen. Jullie maken samen een beweegplan dat past bij jou en je leven. Zo zet je de eerste stap naar bewegen.

 

Waarom?

  • Je coach motiveert je.
  • Je voelt je fitter.
  • Je krijgt meer energie.
  • Je beweegt op je eigen tempo.
  • Je kan weer spelen met je (klein)kinderen zonder je snel moe te voelen.
  • Je hebt minder last van stress.
  • Je beweegt dicht bij huis.

 

“Mijn drempelvrees was groot” - Eliane

“Na tien bewegingloze jaren was mijn drempelvrees groot. Toch moest ik zelf de stap zetten. Mijn Bewegen Op Verwijzing-coach heeft me moed ingesproken. Met succes! Ik volg nu twee keer per week beweeglessen. Tof, want je kunt elk moment inpikken en het is goedkoop. Ik neem af en toe zelfs vriendinnen mee. Eén keer per week volg ik qi gong. Ik heb nu meer moed in alles. Eigenlijk wil ik nóg meer bewegen.”

 

“Ik haal ze graag uit hun zetel” - Dempsey

Bewegen Op Verwijzing-coach Dempsey Van Wambeke hielp al tientallen deelnemers aan een gezonde levensstijl. “Als Bewegen Op Verwijzing-coach begeleid ik mensen van elke leeftijd en sociale achtergrond. Eén ding hebben ze gemeen: slechte herinneringen aan de turnles (lacht). Ik haal ze graag uit hun zetel. Als de huisarts je doorverwijst, kost een consultatie 5 euro/kwartier. Voor sommige mensen is het zelfs gratis. We maken samen een beweegplan: ingebed in je dagelijkse leven, haalbaar en op je eigen tempo.”

 

“Mijn patiënte gaat nu elke week zwemmen” - Lily

“Veel van de patiënten van mijn huisartsenpraktijk hebben overgewicht of zijn kortademig. Maar de stap naar een sportclub durven ze niet zetten: te veel spierbundels en wasbordjes. De coach geeft privébegeleiding en helpt je zoeken naar een gepaste vorm van beweging. Dat duwtje in de rug doet wonderen. De laatste patiënte die ik gestuurd heb, wandelt nu elke dag in de buurt en gaat wekelijks zwemmen met twee vriendinnen. Dat zou ze vroeger nooit gedurfd hebben.”

Nieuwsoverzicht
Bewegen op verwijzing

Openingsuren & contact

Ouderen

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 76
e-mail
ouderen@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over