naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Geef je mening over RUP Gemeentehuis

do 27 december 2018 om 06:00
Van 7 januari t.e.m. 7 maart kan je onze start- en procesnota inkijken voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Gemeentehuis. Op 23 januari is er ook een infomarkt.

Wat is een RUP?

Een Ruimtelijke Uitvoeringsplan of RUP is een juridisch document dat de ruimtelijke ordening vastlegt van een bepaald gebied. Wat kan er gebouwd worden en wat niet? Waar komen er woningen, bedrijven, winkels, openbare ruimte en recreatie? Hoe hoog en hoe uitgebreid mag er worden gebouwd? Kortom, een RUP bepaalt de toekomst van een gebied. Alle toekomstige ontwikkelingen worden aan dit plan getoetst. Op basis van de stedenbouwkundige voorschriften van een RUP levert het gemeentebestuur bouwvergunningen af.

 

Waarom een RUP Gemeentehuis?

De bouwmogelijkheden van het gebied rond het gemeentehuis en de Koning Boudewijnlaan worden nu bepaald door het Algemeen Plan van Aanleg (APA) uit 1994 en het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) Nieuw Gemeentehuis uit 1980. Het RUP Gemeentehuis zal dat verouderde APA en BPA vervangen en zal aangepast zijn aan de huidige ruimtelijke toestand. Met de stedenbouwkundige voorschriften van het RUP is bovendien een eventuele latere uitbreiding mogelijk van de gemeenschapsvoorzieningen in de Koning Boudewijnlaan.

 

Jouw mening telt!

Van maandag 7 januari t.e.m. donderdag 7 maart kan je de starten procesnota raadplegen voor het RUP Gemeentehuis. Dat kan op www.lochristi.be/rup of aan de balie van de dienst Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis (ma.-vrij.: 8u-12u / don.: 13.30u-19u).
Vragen, opmerkingen of suggesties bezorg je ons ten laatste op 7 maart schriftelijk:

Op woensdag 23 januari is er over het RUP Gemeentehuis ook nog een infomarkt tussen 19u en 21u in de raadszaal in het gemeentehuis.

 

Meer info?

Dienst Ruimtelijke Ordening
09 326 88 28
ruimtelijke.ordening@lochristi.be 

Nieuwsoverzicht
RUP gemeentehuis

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Ordening

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 28
Fax
09 326 92 33
e-mail
ruimtelijke.ordening@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over