naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lochristi vraagt aanpak zwart kruispunt N70

ma 14 mei 2018 om 10:30
Het gemeentebestuur vraagt aan de Vlaamse overheid om het kruispunt Antwerpsesteenweg-Orchideestraat dringend aan te pakken. Het doet dat nogmaals naar aanleiding van het dodelijk ongeval met een 16-jarige fietster.

Op 19 februari liet de 16-jarige Nikita Everaert het leven in een tragisch ongeval op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N70) met de Orchideestraat (Oostakker). Ook in Lochristi beroerde dit ongeval de gemoederen, omdat het meisje in onze gemeente naar school ging. Getuige daarvan de petitie, die vlak vóór de gemeenteraad van eind april werd overhandigd aan het gemeentebestuur. Zo’n 9.000 mensen vragen daarin een snelle aanpassing van dit gevaarlijke kruispunt.

Alhoewel dit kruispunt op het grondgebied van Gent ligt, uitte ook de gemeente haar bezorgdheid over de verkeersveiligheid op dit zogenaamde zwarte kruispunt. Lochristi stuurde in maart een brief naar Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. Het drong daarin aan op een dringende doorbraak in een aantal dossiers rond de gewestweg N70: de aanleg van een kluifrotonde ter hoogte van de op- en afritten van de R4 en betere verkeersveiligheid voor fietsers langs het verdere traject van de N70 op het grondgebied van Lochristi.

De Vlaams minister antwoordde dat er achter de schermen wel degelijk verder werd gewerkt aan de herinrichting van het kruispunt aan het op- en afrittencomplex van de R4. Hiervoor zal er in juni een overleg plaatsvinden, waarop de gemeente Lochristi ook uitgenodigd zal worden. Daarnaast zal er ook gezorgd worden voor een aantal tijdelijke maatregelen.

Nieuwsoverzicht
n70 kruispunt met orchideestraat

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur