naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dienstregeling station Beervelde: nu toch geen bevraging

ma 28 mei 2018 om 08:00
Begin dit jaar spraken de gemeente Lochristi en de NMBS af om pendelaars te bevragen over de aangepaste treinuren in het station Beervelde. NMBS laat nu weten dat die enquête er niet komt.

Sinds eind 2017 heeft de NMBS een nieuw vervoersplan en dienstregeling. In het station Beervelde stopt nu elk uur een trein in beide richtingen. Ook in het weekend wordt het station bediend.

Maar er is wel een minder gunstige uurregeling naar en vanuit Gent in de ochtend- en avondspits en is de rechtstreekse verbinding naar Antwerpen verdwenen. Pendelaars en schoolgaande jeugd komen door de nieuwe dienstregeling te laat op het werk of school.

Daarom had de gemeente begin dit jaar een onderhoud met de NMBS. We spraken toen af om een enquête te doen bij de gebruikers van het station Beervelde. Zo wilden we een beter zicht krijgen op de problemen.

De NMBS liet ons begin mei weten dat die bevraging er niet komt. Er is namelijk geen aanpassing mogelijk van het huidige treinaanbod. De NMBS vindt daarom dat een enquête onder de pendelaars geen zin heeft, omdat die verwachtingen zou creëren die niet uitvoerbaar zijn. De gemeente betreurt dit standpunt ten zeerste.

Hieronder kan je de volledige brief van de NMBS lezen.

Nieuwsoverzicht
station beervelde

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur