naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hou de vlam uit de pan

wo 14 februari 2018 om 06:00
Woningbranden beginnen vaak in de keuken. Meestal ontstaan die door een vlam in de pan, wanneer olie of vet oververhit raakt. Maar er schuilen nog andere gevaren in de keuken. Volg onze 10 tips om brand te voorkomen in je keuken.
  1. Blus een brandende pan vet of frietketel nooit met water. Hierdoor ontstaat een steekvlam.
  2. Zorg dat er een blusdeken in de keuken hangt. Zo kan je een brandende frietketel of vlam in de pan doven. Heb je geen blusdeken bij de hand? Gebruik dan een licht vochtige doek of een deksel.
  3. Schakel bij een vlam in de pan onmiddellijk het fornuis en de dampkap uit.
  4. Flamberen onder een werkende dampkap is een slecht idee. Zet die uit wanneer je met alcohol aan de slag gaat.
  5. Werkt je fornuis op gas? Laat de gasleiding dan regelmatig nakijken (dichtheidsproef).
  6. Ververs frituurvet na 10 beurten en reinig de vetfilter van de dampkap minstens om de drie maanden zodat je vetophoping voorkomt. Bij brand kan dat vet immers ontvlammen.
  7. Gebruik de microgolfoven enkel voor de bereiding van maaltijden of dranken. Het verwarmen van ander materieel kan leiden tot brandgevaar.
  8. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van elektrische keukenapparaten. Vermijd oververhitting door verkeerd gebruik en hou ze op een veilige afstand van brandbare materialen.
  9. Wanneer een elektrisch keukentoestel brand vat, trek dan de stekker uit het stopcontact. Ook bij een brandende frietketel schakel je de stroom uit.
  10. Laat geen potten onbewaakt op het vuur staan en vergeet het fornuis of de oven niet uit te schakelen wanneer je de deur uit gaat. 
Nieuwsoverzicht
hou de vlam uit de pan

Openingsuren & contact

112

adres
Koning Albertlaan 219080 Lochristi
Tel.
0477 25 65 85
e-mail
info@112-lochristi.be

Lees meer artikels over