naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hakhoutbeheer op bermen langs E17

di 30 oktober 2018 om 08:00
Tussen 1 november 2018 en 15 maart 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs verschillende gewest- en snelwegen. In onze gemeente worden bomen en struiken langs de E17 gesnoeid. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur.

Hakhoutbeheer voor een gezond en veilig groen scherm 

Deze winter voert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Dan verloopt de sapstroom trager en zijn de bomen minder kwetsbaar.

Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en alternatieve vorm van beheer van bomen en struiken. De bomen worden daarbij afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond. Dat lijkt op het eerste gezicht drastisch, maar na enkele maanden komen alweer nieuwe scheuten uit de stompen tevoorschijn.

Hakhoutbeheer zorgt voor een verjonging van de beplanting in de berm en voor een verrijking van het ecosysteem. Daarnaast draagt het ook bij tot de veiligheid doordat er vermeden wordt dat gevaarlijke bomen op de weg terecht kunnen komen.

 

Hinder tijdens de werken?

De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Hierdoor zal er slechts beperkte hinder zijn voor het verkeer. Hakhoutbeheer vindt plaats tussen 1 november 2018 en 15 maart 2019. In onze gemeente worden bomen en struiken langs de E17 gesnoeid.

 

Meer info?

www.hakhoutbeheer.be

Nieuwsoverzicht
houthakbeheer

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.