naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Digitale week in de bib

wo 11 oktober 2017 om 06:00
Van 20 oktober t.e.m. 5 november vindt de Digitale Week plaats. Ook in de bib van Lochristi.

Eva Simon: ‘Sites voor de sociale boekenliefhebber’

Eva Simon is onze deskundige gids in het steeds veranderende landschap van online boekgemeenschappen, adviessites en uitwisselingssites. Digitale hulpmiddelen maken je analoge leeservaring namelijk nog (ont)spannender. Deze avond is dé uitgelezen kans om eindelijk te weten te komen welke schrijvers aansluiten bij je favorieten en te ontdekken welke digitale ‘boekencommunity’ het beste bij je past.

  • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning-Boudewijnlaan 6)
  • Wanneer? Woensdag 18 oktober van 20u-21.30u
  • Voor wie? Sociale boekenliefhebbers
  • Inschrijven? 09 356 60 73, via de bibliotheekbalie of bibliotheek@lochristi.be 
  • Prijs? Gratis

I.s.m.: het samenwerkingsverband De Vijf en de provincie Oost-Vlaanderen

 

Digistatie - Je foto’s beheren en delen op het web

Wil je je vakantie-ervaringen of foto’s van een familiefeest op een snelle en efficiënte manier delen met vrienden en familie? Dan is het opladen naar een webalbum het betere alternatief. Webalbums zijn gratis. Je kan je foto’s er eenvoudig  en op een kwaliteitsvolle manier delen. Ontdek de mogelijkheden van een webalbum en maak kennis met de voor- en nadelen van verschillende webalbums (Google foto’s, Flickr ...). Er is voldoende tijd om vragen te stellen.

I.s.m.: Vormingplus Gent-Eeklo

 

Digistatie - Streamingdiensten voor muziek en video

Het streamen van audio en video wordt steeds populairder. Spotify en Netflix zijn twee voorbeelden van populaire streamingdiensten die ons toegang geven tot een schat aan muziek en films. Streamen heeft heel wat voordelen. Zo hoef je de muziek niet meer aan te kopen om ervan te genieten. Je bent ook niet meer afhankelijk van de programmering van een tv-zender: aantrekkelijke films en series genoeg bij de verschillende aanbieders. Die betaal je per stuk, of je neemt een abonnement voor ‘onbeperkt’ kijken. In deze sessie vergelijken we een aantal populaire diensten. We bekijken ook hoe je jouw televisietoestel toegankelijk maakt voor streamingdiensten met Chromecast of hoe je muziek die je streamt op je smartphone naar je luidsprekers stuurt. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.

I.s.m.: Vormingplus Gent-Eeklo

 

Workshop Lego Mindstorms

In deze workshop bouw en programmeer je een heuse robot met Lego Mindstorms. Je gaat aan de slag met Lego Mindstorms EV3 en zet met de blokken, sensoren  en motoren je eigen creatie ineen. We tonen stap-voor-stap hoe je een Lego robot kan programmeren met een app op een tablet. Door blokken te verslepen en de waarden te ‘tunen’ kan je de motoren en de sensoren precies laten doen wat jij wilt.

  • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning-Boudewijnlaan 6)
  • Wanneer? Maandag 30 oktober van 14u tot 16u
  • Voor wie? Jongeren vanaf 10 jaar
  • Reserveren? 09 356 60 73, de bibliotheekbalie of bibliotheek@lochristi.be 
  • Prijs? Gratis

I.s.m.: het samenwerkingsverband De Vijf en Provincie Oost-Vlaanderen

 

* Vormingplus Gent-Eeklo geeft een korting aan mensen die het financieel moeilijker hebben. Het reductietarief is er voor mensen met een beperkt pensioen, éénoudergezinnen met kinderen, studenten, … Werkzoekenden en mensen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds genieten het sociaal tarief. Neem contact op met Vormingplus Gent-Eeklo (09 224 22 65) voor de voorwaarden.)

Nieuwsoverzicht
Digitale week in de bib

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Lees meer artikels over