naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laat je fiets gratis registreren!

wo 25 oktober 2017 om 06:00
Op zaterdag 28 oktober organiseren we tijdens de opendeurdag van het nieuwe Politiehuis in de Dekenijstraat een gratis fietsregistratie. Tussen 13u en 17u kan je naast het nieuwe Politiehuis jouw rijksregisternummer via een speciale antidiefstalsticker op je fiets laten bevestigen.

Dat schrikt fietsdieven af en zo kunnen we je gevonden fiets sneller aan jou terug bezorgen.

Tijdens onze gratis fietsregistratie plaatsen we je rijksregisternummer met een speciale sticker op het frame van je fiets. Zo is het duidelijk dat jij de eigenaar bent. Fietsdieven kunnen een geregistreerde fiets minder makkelijk doorverkopen. Vinden we je gestolen fiets terug, dan kunnen we jou makkelijk opsporen als eigenaar dankzij het rijksregisternummer. Omgekeerd kan jij ook makkelijk bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent.

 

Fiets op slot, altijd en overal!

De enige oplossing tegen fietsdiefstal is een stevig fietsslot.

  • Gebruik altijd twee verschillende sloten. Geef de voorkeur aan een ringslot in combinatie met een beugel- of kettingslot. Vermijd cijfersloten.
  • Bevestig je fiets altijd aan een vast voorwerp, ook al laat je hem maar eventjes alleen staan. Bevestig de fiets met het kader en (indien mogelijk) het voorwiel aan een vast voorwerp.
  • Fietsen die in een garage, op een binnenplaats of in een gemeenschappelijke ruimte staan, kunnen ook gestolen worden. Maak je fiets daarom ook binnen vast aan b.v. een muuranker.
  • Laat niets achter in je fietstassen of op de bagagedrager. Verwijder alle toebehoren zoals fietspomp, fietscomputers, afneembare verlichting, drinkbus ...
  • Maak waar mogelijk gebruik van de fietsenstallingen.
Nieuwsoverzicht
Fietsregistratie

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over