Op Wielekes

iStock - LeManna

Koop je liever geen nieuwe fiets voor jouw kinderen omdat ze die toch te snel ontgroeien? Staat jouw gang of garage vol met fietsjes in afwachting dat het volgende kind erop kan rijden? Onze kinderfietsenbibliotheek biedt dé oplossing!

 

Altijd een fiets op maat van jouw kind

'Op Wielekes' promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Gezinnen die lid zijn van 'Op Wielekes' kunnen een loopfiets, aanhangfiets of kinderfiets gebruiken. Naarmate jouw kinderen groter worden, gebruik je wat je op dat moment nodig hebt. Zo groeien leden van 'Op Wielekes' mee met het aanbod.

Ook in het depot van Lochristi kan je als lid een kwalitatieve kinderfiets op maat lenen. Wordt de fiets te klein, dan ruil je hem voor een groter exemplaar. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld en wordt opnieuw uitgeleend.

Zo wil 'Op Wielekes' elk kind aan een kwalitatieve kinderfiets op maat helpen. Toegang hebben tot een kinderfiets wordt zo belangrijker en waardevoller dan de fiets zelf bezitten!

 

Waar en wanneer

Iedere 1e donderdag van de maand van 16 tot en met 18u (behalve op feestdagen).

Depot Op Wielekes, Koning-Boudewijnlaan 5, 9080 Lochristi (garagebox op parking achter gemeentehuis).

Op Wielekes is ook gesloten op:

  • donderdag 1 augustus 2024

Prijs

  • Het jaarlijkse lidgeld bedraagt 30 euro voor het eerste kind en 20 euro voor elk volgend kind en wordt jaarlijks gefactureerd naar de verantwoordelijke.
  • Wie een fiets doneert krijgt een eenmalige korting van 30 euro op het lidgeld.
  • Lidgeld is cash te betalen.

Oproep!

Voel jij je geroepen om dit project mee vorm te geven als (administratief) vrijwilliger of fietshersteller, stuur dan snel een mailtje naar mobiliteit@lochristi.be. Of heb je een fiets waar je geen bestemming meer voor hebt of die te klein is voor jouw kind? Laat het ons weten of breng hem binnen op de dienst Mobiliteit in het gemeentehuis. In ruil schenken we jou een jaarabonnement of een geschenkbon voor ons fietsdeelsysteem.

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.