naar inhoud

Lochristi maakt pasfoto aan loket mogelijk voor identiteitskaart

wo 8 mei 2024 om 06:00
Wie een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, hoeft niet meer op voorhand een pasfoto te laten maken. Sinds begin mei maakt de ambtenaar van de dienst burgerzaken in Lochristi een pasfoto op het gemeentehuis via een vaste fotostand.

Lochristi is ingestapt in het ‘live-enrollment’-systeem van de federale overheid. Dankzij Europese subsidies maakt het lokaal bestuur gratis gebruik van deze fotoapparatuur. Ook voor jou, als inwoner is deze extra dienstverlening gratis.

Dankzij live-enrollment hoeven inwoners dus geen foto’s meer mee te brengen. De foto kan makkelijk aan het loket gemaakt worden. Hiermee voldoen de foto’s meteen aan de opgelegde normen en is er geen risico meer op identiteitsfraude. Discussies over de geldigheid of de ouderdom van de gepresenteerde foto’s behoren dan ook tot het verleden.

Momenteel is het nog niet mogelijk om dit systeem te gebruiken voor rijbewijzen omdat dit op andere software draait. Ook voor jonge kinderen (jonger dan 3 jaar) is het soms moeilijk om een goede pasfoto aan het loket te nemen omdat het fototoestel vaststaat en geen flexibiliteit biedt.

Nieuwsoverzicht
fotostand aan het loket

Openingsuren & contact

Dienst burgerzaken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 00
Fax
09 355 90 51
e-mail
bevolking@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Maak online je afspraak met de dienst burgerzaken.

Opgelet!

  • Op donderdag kan je je ten laatste aanmelden om 18.45u!
  • Op zaterdag kan je je ten laatste aanmelden om 11.45u!

 

Lees meer artikels over