naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Liefdevol herdenken op Wereldlichtjesdag

di 5 december 2023 om 11:35
Zondag 10 december organiseert lokaal bestuur Lochristi tijdens Wereldlichtjesdag een liefdevol herdenkingsmoment voor alle ouders die een kind moeten missen. Om 18 uur steken we aan het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof kaarsjes aan voor alle kinderen die gemist worden.

Een kind moeten missen is zwaar. Zeker in aanloop van de eindejaarsperiode. Gezinnen die zo’n gemis dragen, verdienen dan wat extra warmte. Daarom neemt lokaal bestuur Lochristi deel aan de Koesterweek van 8 tot 15 december. We hangen die week onze Koestervlag uit. Die staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefde die ouders voor hun kinderen hebben. Zondag 10 december organiseren we een liefdevol herdenkingsmoment.

Golf van licht

Wereldlichtjesdag wordt sinds 1997 elke tweede zondag van december georganiseerd. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht.

Dit jaar organiseren we al voor de derde keer de Lootse versie van Wereldlichtjesdag. Op vraag van veel ouders starten wij al om 18 uur. Zo kunnen jonge broertjes en zusjes op tijd hun bedje in na de herdenking.

Lichtje voor solidariteit

Wil je mee de solidariteit verspreiden? Zet dan op 10 december om 19 uur een kaarsje aan je raam en draag zo je lichtje mee de wereld rond.

Toon jouw hart

Onderaan deze pagina kan je een kleurplaat downloaden. Print ze, kleur ze in enhang ze aan je raam om je solidariteit te tonen.

Hoewel er de laatste jaren in onze maatschappij veel meer aandacht is gekomen voor rouw en verdriet, is er nog een lange weg te gaan. De woorden kind en dood in dezelfde zin blijven een heel groot taboe. Toch is het voor gezinnen heel erg belangrijk dat ze het gevoel hebben dat hun verdriet gezien wordt en dat ze tijd en ruimte krijgen om te rouwen.

Berrefonds

Deze tekening werd gemaakt door het Berrefonds, de vzw die de Koesterweek organiseert. De bedoeling is om tijdens de Koesterweek van 8 tot 15 december deze gezinnen met warmte te omringen in aanloop naar de eindejaarsperiode.

Het Berrefonds is vooral bekend om haar Koesterkoffers. Hierin zitten materialen waarmee je de laatste herinneringen kan maken om een leven lang te koesteren.

Nieuwsoverzicht