naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gele palen voor flexbussen De Lijn

vr 3 november 2023 om 11:51
Op verschillende plaatsen in onze gemeente duiken gele palen op. Het zijn opstapplaatsen voor de nieuwe flexbussen van De Lijn. Dat zijn de vervangers van de gekende belbussen. Het zijn dus geen klassieke halte waar een (nieuwe) lijnbus één of meerdere keren per uur stopt.

Op 6 januari start De Lijn met het nieuwe vervoersplan. Een onderdeel daarvan is de vervanging van de belbussen door vervoer op maat (VoM). De nieuwe gele palen zijn opstapplaatsen voor dat vervoer op maat of flexbus. De flexbus moet je op voorhand reserveren. Hij rijdt dus niet op regelmatige basis of volgens een vast tijdschema.

   

Aanpassingen aan buslijnen

Op 6 januari voert De Lijn ook wijzigingen in op het busnet in Lochristi. Bepaalde trajecten krijgen een aangepaste bediening of een nieuw nummer. ’s Avonds zullen de bussen op de belangrijkste lijnen langer rijden. De Lijn communiceert hierover vanaf 15 november. Op dat moment zetten we de informatie voor Lochristi op onze website en in ons infomagazine van december.

De wijzigingen kaderen in het nieuwe Vlaamse Openbaar Vervoersplan en van het Regionaal Mobiliteitsplan (RMP) van de Vervoerregio Gent. Het nieuwe net moet overal in Vlaanderen trein, tram, bus en flexvervoer makkelijker combineren met je eigen fiets of wagen. Via Hoppin-punten combineer je verschillende vervoermiddelen om je bestemming te bereiken.

Nieuwsoverzicht
Gele paal

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.