naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkeer op Overledebrug in Wachtebeke beperkt tot 3,5 ton

vr 13 oktober 2023 om 15:24
Vanaf maandag 16 oktober om 12 uur geldt er voor de Overledebrug over de Moervaart een tonnagebeperking voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. Deze beperking komt er op dringende vraag van De Vlaamse Waterweg. De exacte omleiding is nog niet gekend. Verdere communicatie volgt nog.

Voorlopige doorgang voor gewoon verkeer, fietser en voetgangers

Voor het gewoon gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers is er voorlopig nog een doorgang over de Overledebrug.

   

Omleiding voor zwaar verkeer

De Vlaamse Waterweg brengt op maandag 16 oktober de signalisatie voor de omleiding aan. Verdere communicatie over het traject van deze omleiding voor zwaar verkeer volgt nog.

De lokale politie voorziet verschillende controles ter plekke en handhaaft waar nodig.

   

Ernstige slijtage

Bij een recente inspectie van de brug, werd er ernstige slijtage vastgesteld. In de ziel van de beide hoofdliggers van de brug zijn scheuren vastgesteld. Dit zorgt voor ernstige problemen met de positionering van de opleggingen, scheefstand van de scharnieren en assen, trillingen van de beweegbare brugklap. De oorzaak is de aanhoudende zware belasting van de brug die in 1945 in dienst werd genomen. 

Om verdere schade te vermijden en de veiligheid van het weg- en scheepvaartverkeer te garanderen, volgt de Vlaamse Waterweg de situatie van de brug nauwlettend op. Op termijn plant ze ook de nodige herstellingswerken. Wanneer de herstellingswerken precies van start gaan, is momenteel nog onduidelijk. 

Nieuwsoverzicht
brug

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.