naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bekendmaking openbaar onderzoek over het voorlopig ontwerp regionaal mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Gent

wo 17 mei 2023 om 10:53
Sinds enkele jaren werkt onze gemeente samen met 22 andere gemeenten, de Vlaamse overheid, de Provincie Oost-Vlaanderen en andere belanghebbende besturen aan het regionaal mobiliteitsplan voor de vervoerregio Gent. Het resultaat kan je inkijken en opmerkingen op geven van 19 mei tot 16 augustus.

Het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. Het plan houdt rekening met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de 300 Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

  

Opmerkingen geven

Je kan het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Gent inkijken:

 

Opmerkingen bezorg je uiterlijk tegen 17 augustus:

  • Via mail aan de vervoerregio Gent op het mailadres gent@vlaanderen.be.
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.