naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Faillissement Vlaamse Energieleverancier

wo 8 december 2021 om 16:14
De Vlaamse Energieleverancier is op 7 december failliet verklaard. De energieleverancier won vorig jaar de groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen voor gascontracten en combinatiecontracten gas en elektriciteit voor particulieren. Wie klant was valt niet direct zonder elektriciteit of gas.

Je valt niet zonder elektriciteit en gas 

Als klant kan je rekenen op een continue levering van stroom en/of gas. Netbeheerder Fluvius treedt voor de komende 60 dagen op als noodleverancier. Die tussenperiode geeft je voldoende tijd om over te schakelen naar een andere leverancier. Dat doe je best binnen de 30 dagen.

Het noodlevertarief van Fluvius is niet voordelig. Stap dus zo snel mogelijk over naar een andere leverancier. Als je een nieuw contract aangaat, spreek dan met de nieuwe leverancier af dat je meteen klant wil worden vanaf de dag van contract. Zo betaal je meteen de prijs van je nieuwe leverancier en niet die van Fluvius. 

  

Provincie zoekt oplossing voor deelnemers groepsaankoop

De provincie zoekt naar een ruimere oplossing voor de gedupeerden. De komende dagen bekijken ze de verschillende opties. Alle deelnemers aan de groepsaankoop krijgen zo snel mogelijk informatie over de situatie en de stappen die je kan ondernemen van de provincie.

In de tussentijd raadt de provincie aan om (eventuele) domiciliëring of voorziene voorschotten stop te zetten en om je meterstanden op 7 december 2021 te noteren en er een foto van te nemen.

   

Nieuwe energieleverancier

Als je op zoek gaat naar een nieuw energiecontract, gebruik dan de V-test van de VREG. Dat is de enige objectieve vergelijkingswebsite voor energiecontracten.

   

Meer info

Nieuwsoverzicht
Elektriciteit

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.